Една от големите звезди в таекуондото – иранката Кимия Ализаде

...
Една от големите звезди в таекуондото – иранката Кимия Ализаде
Коментари Харесай

Кимия Ализаде ще се бие за България в Париж 2024

Една от огромните звезди в таекуондото – иранката Кимия Ализаде – ще се бие за България за олимпийските игри в. Тя беше показана през днешния ден от ръководителят на федерацията Слави Бинев.

На гала в столичния хотел „ Маринела “ Бинев, в наличието на националния селекционер Фарзад Золхадри, показа Кимия Ализаде и нейния персонален треньор Давуд Етминани. 25-годишната атлетка има бронзов орден за Иран от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

Спортистката към момента няма български паспорт, само че Бинев изрази убеденост, че ще има подобен до дни. Крайната дата това да се случи е 15 април. След това тя ще се състезава за тима на бежанците в Париж 2024.

„ България за първи път ще има играч по таекуондо на Олимпийските игри. Кимия е първенец от Младежките олимпийски игри, бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя има многочислени трофеи и няма смисъл да ги изреждам всички. Привличането ѝ в националния тим стана със съдействието на треньора на националния ни тим Фарзад Золхадри, който също е от Иран. Искам да благодаря и на Агенцията за бежанците, която ни оказа помощ да ѝ намерим дом “, сподели Бинев.

„ България се снабдява с голяма персона. През 2019 година БиБиСи я уточни измежду стоте най-влиятелни дами в света. Ние може да се гордеем освен с един популярен спортист, само че и с публичното самопризнание, което носи тази жена. Не желая да влизам в елементи какъв брой коства всичко това, което направихме като старания и нерви, само че единствено ще кажа, че ние се борихме със страни от арабския свят, които ѝ предлагаха над 1 милион евро. Успяхме да се оправим и тя избра България “, добави Бинев.

„ Нейната акредитация елементарно ще се трансферира към българския тим, в това сме безусловно сигурни. По тази линия сме оправили нещата, пуснали сме писмо към Международния олимпийски комитет и тук би трябвало да благодаря на нашата кралица на спорта и ръководител на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, която свърши страхотна работа “, добави Бинев.
Кимия Ализаде: Скоро ще благодаря на български
„ На първо място желая да благодаря на всеки, който спомогна да получа тази опция и гордо да представям България. За мен ще бъде наслаждение. Предстои ми едно ново начало и се надявам, че ще мога да покажа най-хубавото, на което съм способна “, съобщи Ализаде.

„ Още един път желая да благодаря на всички. Искаше ми се да мога да го направя на български, само че давам обещание да науча езика “, сподели таекуондистката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР