Една от големите въпросителни около предстоящите избори за парламент и

...
Коментари Харесай

Най-важното от уикенда: Изборите ще са "две в едно" на 14 ноември

Една от огромните въпросителни към идните избори за парламент и президент получи своя отговор през уикенда. Те ще се проведат в един ден, а датата за това ще е 14 ноември. Новината заяви президентът Румен Радев в събота при посещаване в Плевен. Сега той би трябвало да издаде декрет за разформироване на сегашния парламент, с който ще насрочи и датата за вота. Очаква се това да стане още тази седмица, като животът на Народното събрание ще е най-късно до 15 септември. Решението си Радев разгласи, откакто Народното събрание късно в петък съумя да одобри актуализацията на бюджета, която е основна за идните месеци.

Изборите " 2 в 1 " ненапълно не са изненада, защото през последните дни те се обрисуваха, като все по-възможен сюжет, макар че президентът Радев постоянно е твърдял, че не ги поддържа. От една страна съгласно него те биха били срещу духа на конституцията и президентската институция. От друга два избора в един ден биха дали превес на парламентарната предизборна акция, която може да засенчи президентската. Два месеца преди изборите обаче никоя от огромните партии не е издигнала или оповестила собствен претендент за президент, което прави позицията на Радев, най-малко за момента, безалтернативна.

" Най-добре е да има обща кандидатура на демократичната общественост, против кандидатурата на Радев ", разяснява Бойко Борисов в неделя, без да прецизира, какво има поради под " демократичната общественост ", наричайки Радев двуличник и обявявайки, е изходът от президентските избори е решен. Избори " 2 в 1 " като цяло са по-лесни за образуване и биха стимулирали повече хора (или най-малко отказали по-малко) да отидат до урните.
Извънредно съвещание на Народното събрание през днешния ден за лишаване на Бюрото по отбрана от Гешевняма да има
Извънредно съвещание на Народното събрание през днешния ден, на което дa бъдaт пpиeти oĸoнчaтeлнo пpoмeнитe, с които Бюpoтo по зaщитa на очевидци ще бъде отнето от контрола на основния прокурор Иван Гешев и трансферирано в правосъдното министерство, няма да има, заяви пред бТВ ръководителят на Народното събрание Ива Митева. И добави, че в случай че насрочи изключителното съвещание, ще наруши правилника на Народно събрание. Затова тя упорства президентът Румен Радев да не разпуска Народното събрание преди сряда, като концепцията е тогава Народно събрание да прегледа Закона за отбрана на очевидци, който да е първа точка в дневния ред. Според Митева декрет за разформироване можело да се издаде в сряда и той да влезе в действие от четвъртък.
Севдалина Арнаудова удостовери, че си е чатила с Иван Гешев
" Познавам основния прокурор Иван Гешев. Отразявали сме десетки събития дружно. В петък обсъждахме ставащото в правната комисия и изявленията. Това беше обществено съвещание, което се излъчваше на всички места ", разяснява PR-ът на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова публикувана в петък фотография на екрана на мобилния телефон на Гешев. От нея се вижда, че той си написа и си разменя известия с някой, записан в него като " Pi ar Sevi Boiko ". Арнаудова уточни, че след 12 години в политическия живот има преписка с доста хора - Мая Манолова, Христо Иванов, даже с президента Радев. В неделя. дружно с Бойко Борисов тя беше на Перперикон, заяви " Дневник ".
Национална агенция за приходите с цялостен надзор над горивата
Националната организация за приходите е почнала цялостен данъчен надзор над търговията с горива, като следи придвижването на всеки литър гориво от изходите на данъчните хранилища до бензиностанциите за последна продажба, оповестиха от приходната организация в неделя. За две седмици са поверени 26 данъчни хранилища, 4500 транспортни средства, които зареждат бензиностанции, пломбирани са 500 цистерни. От Национална агенция за приходите показват, че вследствие на това се регистрира растеж от близо 15% на продаденото количество гориво спрямо година по-рано.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР