Една от функциите, вградени в Apple Watch, е разпознаването на

...
Една от функциите, вградени в Apple Watch, е разпознаването на
Коментари Харесай

Apple Watch отново спаси живота на човек

Една от функционалностите, вградени в Apple Watch, е разпознаването на рухване. То се задейства и по-късно софтуерът следи дали потребителят реагира и дали се е изправил още веднъж. Ако лицето, което е паднало, не реагира на подканата, часовникът може да бъде надъхан по този начин, че да извика помощ от негово име.

Точно това се е случило с възрастен мъж, живеещ в Морроу, Джорджия. Той се подхлъзнал и паднал на открито, а неговият Apple Watch се обадил за помощ. Функцията най-вероятно е избавила живота му поради огромния мраз по това време. Лекари споделят, че той е щял да замръзне и да заспи доста бързо, в случай че не била пристигнала помощ за него.

Според заместник-началника на пожарната работа в град Морроу Джеф Мос, Apple Watch е инициирал повикването и докладвал местоположението на индивида, съобщавайки най-близкия адрес на близо. Екипът на пожарната работа дошъл на мястото на сигнала, който получавали за първи път.

Мъжът бил открит покрай шубраци, към 12 минути откакто Apple Watch се обадил за помощ. Той бил в полусъзнание и извънредно леден на досег. В последна сметка обаче откакто бил изпратен в близката болница, му била оказана здравна помощ и малко по-късно същия ден той към този момент бил изписан.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР