Една от актуалните мании на милиардерите е дълголетието, което мнозина

...
Една от актуалните мании на милиардерите е дълголетието, което мнозина
Коментари Харесай

Изненадващата тайна на най-възрастната жена в света

Една от настоящите мании на милиардерите е дълголетието, което мнозина от тях имат вяра, че се реализира със спартански диети, доста витамини и рискови маратони и извършения. Но всичко това звучи като същинско самонаказание, а съгласно столетниците е просто ненужно.
 Циркадните часовници в тялото ни и какъв брой значим е синхронът им за дълголетието
Как да реализираме цялостен синхрон в тялото, с цел да забавим стареенето

Прости правила с огромен резултат

Жана Калман, която през 1997 година почива във Франция на 122-годишна възраст, да вземем за пример е казвала, че предлага " дневна доза порто, шоколад и цигара ". Освен това дамата има и възприятие за комизъм.

Позитивното отношение към нещата, любознанието и желанието за развиване са все част от рецептата за дългоденствие и на още една дама - испанката Мария Браняс. Тя е към този момент на 116 години и дължи продължителния си живот също и на навиците си да показва съпричастност и признателност, само че и на избягването на алкохола и тютюна.

Bon dia, món. Avui compleixo 116 anys. Com diu Jaroslav Seifert:
" He hagut d'arribar a edat
avançada
per aprendre a estimar el
silenci...
En el silenci apareixen
senyals emocionats
i a les cruïlles de la
memòria
detectes noms ”
que el temps pretenia
ofegar ".
— Super Àvia Catalana (@MariaBranyas112)
Столетницата е претърпяла трусове, войни, епидемии, пожари и има мощно сърце и здрав разсъдък, който употребява и с цел да дава препоръки в X (Twitter) за дълъг и благополучен живот. " Ред, успокоение, положителни връзки със фамилията и приятелите, контакт с природата, прочувствена непоклатимост, никакви стрес и съжаления, доста позитивизъм и стоене настрани от токсични хора ", написа тя.

Ahir va ser un dia molt intens. Impossible respondre individualment. Vull donar les gràcies a tothom per haver compartit amb mi l’alegria dels 115 anys. Al cap i a la fi, la vida al costat de gent meravellosa és el regal més important. El que ens fa ser feliços és estar agraïts.
— Super Àvia Catalana (@MariaBranyas112)
С впечатляващата дълготрайност на живота си Мария Браняс е обект на генетичното проучване на доктор Манел Естелър. Учените обаче се интересуват от дълголетието от години наред. Още през 1938 година стартира едно от най-продължителните изследвания на човешкото развиване, съгласно което значими фактори са също и общественото състояние на човек, коефициента му на просветеност, гените и приходите. Всички те не могат да бъдат подценени като удобни предпоставки за дълъг и благополучен живот, написа The Guardian.
 Поддържането на здравословно тегло и може ли да ни направи столетници
Това ли е тайната за 100-годишен живот

Звучи елементарно, само че дали е по този начин

Но колкото и семпла да звучи рецептата на столетниците, която се концентрира върху душевните полезности, има дребна измама. И тя е в използването - тъй като не е елементарно, изключително в днешния веществен и под напрежение свят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР