Една градска легенда, за чиято родина се смята щатът Масачузетс,

...
Една градска легенда, за чиято родина се смята щатът Масачузетс,
Коментари Харесай

Петте степени на махмурлука

Една градска легенда, за чиято татковина се счита щатът Масачузетс, разделя махмурлука на шест степени. Условно те може да се назоват с остроумните имена, вложени от писателя П. Г. Удхаус в устата на неговия воин – изискания всемирски лъв Бърти Устър.

Комета

При вас май всичко е наред. Главата не боли. Дремнали сте единствено час-два, само че сте цялостни с неизтощима сила. Търчите из стаята и копнеете за пържола с мазни пържени картофки и към 100 литра студена вода.

Потрошен компас

Нещо липсва. Изглеждате обикновено, само че откривате в себе си умствените качества на новородено хамстерче. Изправите ли се, усещате, че разходката в права линия е прекомерно грубо условие за човек като вас. Копнеете да си легнете и да забравите.

Шевна машина

Леко туптене в слепоочията и ненавист към човешкия жанр до девето коляно. Склонност към зацикляне. В положение сте да се оплаквате от едно и също нещо в продължение на часове. Никой не желае да бъде към вас. И вие не желаете да бъдете към никого. Освен с цел да му отмъстите!!! Усамотете се.

Бетонобъркачка

Животът е гнусен. В главата ви се джурка кило бетон. А като се замислите - и в корема също. Говорите мъчно, с риск да повърнете върху уплашения събеседник. В природата ви се е промъкнало нещо животинско – червени заешки очи, прическа на остаряла сврака и вълчи апетит. Ако сте мъж, забелязвате, че брадата ви е расла с двойна скорост през нощта. Ако сте жена, по-добре не гледайте в огледалото. Травмира.

Ядрен гърмеж

Осмият кръг на пъкъла по Данте, информация в библиотека „ Световна класика ”. В главата ви бие второ сърце, което като че ли вбесява извънредно противния комшия по бюро в офиса. В организма ви е експлодирала водна бомба и резултатът се излива от порите ви в трескаво неспокойствие да ви остави без капка влага най-късно до обяд. Загубили сте способността да произвеждате слюнка и езикът ваш (враг ваш) се е натикал в гърлото ви и ви задушава. Болката е на всички места. Желаете гибелта.

Върл призрак

По-лошо от това – здраве... Събуждате се на пода на непозната баня. В продължение на час се пробвате да фокусирате тавана, мислейки с деликатност за влагата, в която почива лявата ви буза. Какъв е произходът й, в този миг е по-добре да не мислите. Не че можете. Когато станете, разбирате, че сте се преродили. В призрак. Иначе казано, в създание не от този свят, за което естествените закони не важат. Чувството е некомфортно и плаши. Светлината заплашва да ви убие. Внезапно усещате всяка клетка в тялото си. Ако можехте, щяхте да ги преброите и да донесете сериозен принос на науката. Засега обаче ставате единствено за препариране и излагане в природонаучен музей за наставление на поколенията. Надяваме се да не ви срещаме, до момента в който сте по този начин.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР