Една дузина имените бивши футболисти се заврнаха на футболния терен

...
Една дузина имените бивши футболисти се заврнаха на футболния терен
Коментари Харесай

Футболни легенди се завърнаха на терена за специален двубой в Плевен

Една дузина имените някогашни футболисти се заврнаха на футболния терен за специфичен дуел. В град Плевен се организира обичайна футболна среща сред зрелостници и преподаватели в най-голямото учебно заведение в региона – СУ „ Иван Вазов “.

С огромно вдъхновение се включиха едни от най-изявените имена в историята на българския футбол – Пламен Гетов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Милен Радуканов, Божидар Митрев, Емил Ангелов, Светослав Бърканичков, Козмин Моци, Кунчо Кунчев, Тони Паликрушев, Цветан Петров и други.

За колорита на футболния празник способства и спортният публицист Иво Райчев, който влезе в ролята на гост-коментатор, а събитието бе съпроводено и от музикална стратегия.

Разделени на тимове „ Ученици и звезди ” и „ Учители и другари от Плевен ”, зрелостници, преподаватели и митове изиграха с необятни усмивки запаметяваща се футболна среща пред стотици фенове. Глъч и раздвижване се чуваха от всички страни на терена – публиката беше в действителност многочислена и се наслаждения на същинска голова фиеста. Победата бе за „ Ученици и звезди ” – 6:4, а в края на дуела шефът Димитър Митев изненада играчите със специфична торта във формата на футболна топка.

Футболната среща сред зрелостници и преподаватели в най-голямото учебно заведение в област Плевен е традиция, сложена през 1993 година, с концепцията да покаже, че не успеха е решаваща за един дуел, а спортсменството и споделените прекарвания.

Тази година проявата се провежда от шефа на СУ „ Иван Вазов “ Димитър Митев и Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “ по три специфични мотива – 30-ия юбилеен мач, петата годишнина на ученическия гвардейски оркестър и Празника на Плевен.

Инициативата е част от плана „ Младите хора – бъдещето на България – приказват ”, № 2022-3-BG01-KA154-YOU-000102860, финансиран по Програма „ Еразъм+ “, Ключова активност 1: Образователна подвижност за жители на Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “ с ръководител доктор Денислава Ангелова.

Преди началото на днешния дуел имаше и специфичен музикален подарък за публиката. За положителното въодушевление на всички присъстваши се погрижиха попдивата Валентина Александрова, танцьорките от балет „ Нова ” и мажоретния състав на СУ „ Иван Вазов ”, които показаха една неповторима „ Спортна пародия ”, провокирала усмивки, страсти и мощни аплаузи. Със свои осъществявания се включиха и гении от клуб по спортни танци „ Зорая ”, както и младежите от първия в страната училищен духов гвардейски оркестър, образуван точно в  плевенското учебно заведение.

 

1 от 18 - +

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Етикети: показателен мачплевенСУ " Иван Вазов " футбол
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР