Една добра дестинация за почивка може да има зашеметяваща природна

...
Една добра дестинация за почивка може да има зашеметяваща природна
Коментари Харесай

Най-гостоприемните региони и дестинации в света за 2024 г.

Една добра дестинация за отмора може да има зашеметяваща естествена хубост, хубаво време или вкусна храна, само че фактът, че сте посрещнати добре по време на почивката си, е нещо, което сигурно може да ви накара да се върнете още веднъж. И в случай че търсите гостолюбие, не търсете повече, 12-ите годишни награди на Booking.com за ревюта на пътешественици към този момент са факт.

Booking.com основава класацията си на повече от 309 милиона тествани мнения на клиенти, които правят оценка гостоприемството, обслужването и стандартите на местата за настаняване, дейностите и транспортните оператори. Само клиенти, отседнали в място за настаняване, наели кола или употребявали такси, могат да оставят отзвук за прекарването си в Booking.com, написа Daily Mail.

Да бъдем оповестени за една от най-гостоприемните дестинации на земята за 2024 година е голямо самопризнание и демонстрира, че гостоприемството в Пърт и Кинрос е несравнимо “, показва водачът на Съвета на Пърт и Кинрос Грант Лейнг.

„ Живеем в регион с изключителна естествена хубост и посрещаме гости от целия свят всяка година. Домакини сме на световноизвестни събития, като Ryder Cup, Solheim Cup и Gran Fondo. През март Пъртският музей ще отвори порти за гости за първи път. Новият дом на Камъка на ориста ще докара още хиляди туристи в региона “,  допълва той.
Най-гостоприемните места в света за 2024 година:
Топ 10 райони:

1. Пъртшир, Обединеното кралство

2. Пенху, Тайван

3. Бояка, Колумбия

4. Трентино - Алто Адидже, Италия

5. Лос Лагос, Чили

6. Еронго, Намибия

7. Отаго, Нова Зеландия

8. Лапландия, Финландия

9. Астурия, Испания

10. Фризия, Нидерландия

Първото място в листата на дестинациите заема Арраял д`Ажуда - очарователно малко бразилско курортно градче, което е доста по-тиха и спокойна опция на Порто Сегуро. 72% от пътуващите споделят, че това е най-мечтаното място за малко отмора и презареждане, само че то е освен това от плажен курорт. В този град има прелестни цветни къщи и даже една от най-старите католически църкви в Бразилия - Nossa Senhora d`Ajuda.

Ермуполи, столицата на гръцкия остров Сирос, също попадна в листата. Това място се характеризира с дребни, криволичещи улички и неокласическа архитектура и е идеално за разходка. Виана ду Кастело в Португалия, изящен крайбрежен град близо до Порто, е друго от най-приветливите места в света.

Топ 10 дестинации:

1. Араял д`Ажуда, Бразилия

2. Ермуполи, Гърция

3. Виана до Кастело, Португалия

4. Дейлсфорд, Австралия

5. Гринделвалд, Швейцария

6. Моаб, Съединени американски щати

7. Юзес, Франция

8. Масатлан, Мексико

9. Джайсалмер, Индия

10. Фуджикавагучико, Япония

Тазгодишният лист с най-гостоприемните места на Земята демонстрира необятен набор от дестинации от целия свят - от омагьосващи крайбрежни градове до алпийски убежища и даже селски пустинни скъпоценни камъни “, показват още от Booking.com.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР