Една дълго пазена тайна най-накрая бе разкрита през изминалата седмица

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: По колко получава ТЕЦ-ът на Доган; Защо КФН блокира търговите предложения за ЧЕЗ

Една дълго защитавана загадка най-сетне бе разкрита през миналата седмица - какъв брой пари получава Топлоелектрическа централа " Варна " от Електроенергийния систематичен оператор. Оказва се, че централата на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган " заработва " много съществени суми.

Накратко - На пръв взор това може и да не наподобява доста, само че в случай че се огледа какво стои зад тези суми, обстановката се трансформира.

Така да вземем за пример през миналите 7 месеца за всеки създаден мегаватчас електрическа енергия от Топлоелектрическа централа " Варна " държавната ЕСО, която към момента се ръководи от ГЕРБ, е плащала сред 245 лева и 381 лева Това е приблизително над два пъти повече от борсовите цени на тока за този интервал.
Фотограф: Анелия Николова
На този декор се разви друга бурна полемика - дали " Топлофикация София " ще спре работа и ще останат ли столичани на студено през идния зимен сезон поради.

Дружеството, което през годините е ту държавно, ту общинско, работи в нарушаване на екологичните условия, защото няма годно сложно позволение за работа съгласно условията за запазване на околната среда. И явно ще продължи да го прави, до момента в който не се модернизира изцяло. А това няма да се случи в границите на година или две.

Цените на газа пък не престават да се усилват и предсказват ново повишаване на тока и парното, а оттова и на инфлацията.. За съпоставяне цената му през август бе 57.60 лева./мВтч, или това е нарастване от 20.5%. А за същия месец преди година тя е била 22.46 лева./мВтч. Или има повишаване от над три пъти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР