Една четвърт от населението на Украйна, са напуснали дома си

...
Една четвърт от населението на Украйна, са напуснали дома си
Коментари Харесай

ООН: 10 милиона украинци са напуснали домовете си

Една четвърт от популацията на Украйна, са напуснали дома си от началото на войната

Върховният комисарят по правата на индивида към Организация на обединените нации заяви, че от началото на спора в Украйна до момента са били убити минимум 902 цивилни, а близо 1 500 ранени, предупреждавайки, че действителният брой евентуално е "значително по-висок ", предава Ройтерс.

Повечето жертви са разследване на избухливи оръжия като артилерийски и минометен обстрел. Експертите считат обаче, че действителният брой на починалите е доста по-висок, тъй като има доста места, като обсадения пристанищен град Мариупол, където мониториногвия екип няма достъп и не може да удостовери жертвите.

Десет милиона украинци, или повече от една четвърт от популацията на страната, са напуснали дома си от началото на войната, в това число 6,5 милиона вътрешно разсени хора, сочат данни на Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации, представени от Франс прес. Над 3 милиона и 300 хиляди са избягали в чужбина, другите са се насочили към по-малко засегнатите от военни дейности региони на Украйна. 90% от бежанците са дами и деца, показва още организацията.

Първоначално организацията на Организация на обединените нации пресметна, че към 4 милиона души могат да изоставен Украйна поради войната, само че този брой към този момент е съвсем доближат, като към днешна дата оценките демонстрират, че броят на бежанците зад граница е достигнал 3,389 милиона, от които над 1,5 милиона са деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР