Единствено собственикът на автомобил, преминал на територията на Република Турция,

...
Единствено собственикът на автомобил, преминал на територията на Република Турция,
Коментари Харесай

Край! Отрязаха тази БГ далавера в Турция

Единствено притежателят на автомобил, минал на територията на Република Турция, има право да ръководи транспортното средство. Това излиза наяве от известие, оповестено на страницата на Генералното консулство на България в Истанбул, а информацията е повече от значима за всички българи, които плануват да посетят Одрин или Лозенград за пазар.

Не е разрешено различен човек да ръководи вашия автомобил, даже и в случай че вие сте в колата. Това важи и за случаите, в които сте преотсъпили право на прилагане с нотариално заверено пълномощие.
-->
" Българските жители, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия, нямат право да напущат страната без да изнесат автомобила или да дават формален документ, доказващ аргументите, налагащи това.

Напомняме на пътуващите в Турция, че тяхно обвързване е набирането на здравна застраховка, годна на турска територия, със застрахователна награда на стойност 30 000 евро.

С други думи турските власт не разрешават различен човек да кара вашия автомобил, а повода за това евентуално се крие в нарушавания на пътя от страна на български водачи, разяснява за Флагман бургаски търговец, постоянно пътуващ до Южната ни съседка.

„ Публична загадка е, че мнозина водачи, когато създадат нарушаване на пътя, вместо да си платят санкцията, стартират да изясняват по какъв начин различен човек е карал автомобила и той/тя е направил нарушаването. За да избегне Турция сходни разправии, просто и ясно се вкарва правилото, че различен, с изключение на притежателя на автомобила, няма право да го употребява на нейна територия “, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР