Единствено партията-мандатоносител Продължаваме промяната осъди в декларация от парламентарната трибуна

...
Единствено партията-мандатоносител Продължаваме промяната осъди в декларация от парламентарната трибуна
Коментари Харесай

"Законът не важи ли за шепа фашисти!?": Ицо Хазарта и партията му осъдиха протеста на "Възраждане"

Единствено партията-мандатоносител " Продължаваме промяната " осъди в декларация от парламентарната естрада през днешния ден митинга на " Възраждане " против ограниченията против ковид, който назова " безразсъдна хулиганска демонстрация ", защото са изложени на риск животът и здравето на протестиращите, проведени да пътуват и да се събират без персонални защитни средства и ваксини в деня с най-вече случаи на инфектирани.

Народният представител от ръководещата групировка Николай Ангов сподели, че част от депутатите от " Възраждане " били имунизирани, а други при потребност от лекарска помощ щели да развеят депутатската си карта и да бъдат признати в болница, до момента в който гласоподавателите им не можели да се възползват от този разкош. Той прикани сътрудниците си от " Възраждане " да не правят агитация, тъй като не е време за подправени вести и провокации, а за обединяване, с цел да се спасят най-вече човешки животи. Накрая сподели, че тези, които назовават имунизациите " пробна течност ", да последват образеца на някои от сътрудниците си от групата и да се имунизират.

В отговор Цончо Ганев от " Възраждане " прикани ръководещите да не ги упрекват за митинга, а да поемат отговорност за зеления документ.

" Ако на следващия ден реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са дали своят вот за мен, и им кажа: " Елате да влезете нелегално в Народното събрание, елате да поблъскате служители на реда, ще ви платя рейсовете, може да ви дам и по 40 лв. ", не е ли вярно господин основният прокурор да изиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в пандиза? Дали в закона написа, че важи единствено за мен или за шепа нещастни фашисти? ", обърна се към " Възраждане " депутатът Христо Петров, прочут като рапъра Ицо Хазарта. Колегите му от " Продължаваме промяната " посрещнаха изявлението му с ръкопляскания.

Пред публицисти в Народното събрание неговият зам.-председател от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който сега замества Никола Минчев, разгласи, че най-хубавото решение сега е зеленият документ, а на митинга в сряда е имало четири пъти по-малко хора от инфектираните за деня, които са над 7 хиляди. По думите му дискомфортът си коства, тъй като се избавят човешки животи, а в този момент най-спешната задача е да се понижи натискът върху лечебните заведения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР