Единствено арабско-италианският консорциум Аркад предложи за изграждането на българския участък

...
Единствено арабско-италианският консорциум Аркад предложи за изграждането на българския участък
Коментари Харесай

Най-ниската цена за Турски поток през България е на арабско-италиански консорциум

Единствено арабско-италианският консорциум " Аркад " предложи за построяването на българския сектор на газопровода " Турски поток " цена, която е в границите на посочената от " Булгартрансгаз ". В този вид построяването на целия план ще отнеме към година и половина и ще коства един милиард и 100 милиона евро, предава БНР.
Офертата на втория позволен в конкуренцията италиано-люксембургски консорциум е съвсем двойно по-висока. Предстои окончателното класиране на участниците в търга, уточни след отварянето на ценовите предложения изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов.
" При единия вид за осъществяване на плана в границите на 615 дни ние сме сложили условие, че в границите на 250 дни би трябвало да бъде построена тази инфраструктура - към 308 км от съществуващата наша компресорна станция на Полски Сеновец до българо-сръбската граница. В този първи стадий ние ще използваме съществуващата инфраструктура по националната мрежа, което ще ни обезпечи да осъществим поетите задължения към фирмите, с които сключихме контракти за запазване на потенциала, точно от 1 януари 2020-а да им предоставим потенциал на излаз България към Сърбия ", сподели Малинов.
Компаниите, които подписаха контракти за транспорт на газ по бъдещата тръба, са съветската компания " Газпром Експорт " и швейцарската компания МЕТ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР