Единственият обвиняем за аферата с източване на 53 млн. лева

...
Единственият обвиняем за аферата с източване на 53 млн. лева
Коментари Харесай

Какво става с обвиняемия с милионите от Хемус? Решението на съда

Единственият обвинен за аферата с източване на 53 млн. лв. от автомагистрала " Хемус " излиза от ареста.

Бившият футболен арбитър Борислав Колев беше пуснат под домакински арест  от Софийския градски съд. До дни ще стане ясно дали той ще излезе дефинитивно на независимост, заяви БНР.

Колев е упрекнат в източването на близо 53 милиона лв., отпуснати от страната за градежа Лот 5 на автомагистрала " Хемус ". По делото да има данни, че той не е работил самичък, към този момент други обвинени няма.

Пускамето му под домакински арест арбитър Атанас Атанасов аргументира с съществуването на задоволително данни за присъединяване на Колев в схемата, само че и с  неналичието на заплаха да се укрие, в случай че не е под стража.

Според повдигнатото обвиняване от прокуратурата 42-годишният Борислав Колев е в центъра на мрежа от компании, през които са били отклонени милионите от " Хемус ". Това станало посредством 52 тегления на каса на суми от няколкостотин хиляди до близо милион от подставени лица, които ги предавали в чанти и куфари на обвинения.

А той - самичък или с други неустановени лица, ги носел в бюро за продан на валута, където били излъчени на човек на име Иван. Парите след това се преразпределяли сред още лица, които към момента са неустановени.

Борислав Колев беше задържан предишния декември и стана причина за следващия изострен спор сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Стигна се до взаимни обвинявания в опит да се смачка следствието.

След задържането си под стража Колев изиска среща с вътрешния министър и основния прокурор. След диалога му с Бойко Рашков беше доведен на разпит в прокуратурата. На част от него участва и Иван Гешев. Днес пред съда мъжът сподели, че два часа след този разпит в интернет са изтекли имената на 2 лица, посочени от него.

" В по този начин създалата се обстановка няма по какъв начин да продължа да спомагам на следствието - моите деца стоят на открито, няма никаква логичност аз да продължа да спомагам, с цел да ги изложа на какъвто и да било риск ", сподели пред съда Колев.

Ако прокуратурата не стачкува правосъдното решение, след три дни Борислав Колев ще си отиде у дома. В случай на митинг, развръзката ще е идващия вторник.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР