Единственият чуждестранен туроператор, който не е регистриран в Националния туристически

...
Единственият чуждестранен туроператор, който не е регистриран в Националния туристически
Коментари Харесай

Хотелиери: Ангелкова да подаде оставка

Единственият задграничен туроператор, който не е регистриран в Националния туристически указател е банкрутиралият „ Томас Кук “. Това съобщи ръководителят на сдружението „ Клуб на хотелиера “ в Несебър Диана Колчева. Според нея с това Министерството на туризма е позволило голяма уязвимост.

" Госпожа Ангелкова би следвало, поради тази позволена неточност, да се излезе доблестно пред българските хотелиери и всички занимаващите се с туризъм и да каже " Да, сгрешихме, цялата администрация на министерството, депозирам оставка за това ". Какво следва? След като не е регистриран по нашето законодателство, ние хотелиерите нямаме никакво съображение, да имаме искания към този оператор. ", разяснява пред БНР Диана Колчева.

Тя е безапелационна, че българската страна незабавно би трябвало да вземе съответни ограничения, с които да подкрепи идващите два туристически сезона. Според нея в този момент е моментът да се понижат летищните такси за нискотарифните компании, с цел да се привлекат доста такива. Трябва да се създадат и пакетни стратегии, с които в страната ни да влязат повече самостоятелни туристи. Колчева разяснява, че е напълно естествено всеки стопански индивид да се стреми към напредък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР