Единственият български треньор, вкарал отбор у нас в групите на

...
Единственият български треньор, вкарал отбор у нас в групите на
Коментари Харесай

Дерменджиев разкри как е вкарал два пъти Лудогорец в ШЛ

Единственият български треньор, вкарал тим у нас в групите на Шампионска лига – Георги Дерменджиев, приказва за предаването „ Домът на футбола “. Той разяснява за какво Лудогорец не съумя да отстрани Динамо Загреб в третия кръг от Шампионска лига и призна какво е сторил той, с цел да класира „ орлите “ на два пъти в групите на най-силния европейски клубен футболен шампионат.

„ За мен не доближиха първите 15 минути в първия мач в Разград и първите 15 в Загреб. Първият мач всички знаем по какъв начин се получи и какъв е резултатът. Вторият мач, мисля че трябваше да бъдат по-търпеливи и да са подготвени за това, което ще се случи. Лудогорец към този момент бяха играли мачове там и знаят по какъв начин протичат тези срещи. Лудогорец от първата година на основаването си е най-успешният клуб у нас и най-добре структуриран. Той е перлата на родния футбол. Всяка година играят в Европа. Сериозни възторженостти към притежателите на клуба – Кирил и Георги Домусчиеви. Едно ръководство, че тимът не се въздейства от нищо и непрекъснато се усъвършенства – в бази, във всичко това, което е нужно. Братята схващат. Много добре се капсулова клуба. Нищо не може да излезе от тима и това се дължи на ръководството на Петричев и Караманджуков “, стартира наставникът.

„ Не мога да кажа какво пречи на другите треньори да влязат в групите на ШЛ. Мога да кажа аз какво съм правил. Това са мачове, които извънредно съществено би трябвало да се подхожда към тях и да се оглежда всичко. Ние бяхме подготвени и ще дам два образеца. Мачът със Стяуа в Румъния, когато изучавахме съдията, имах двама испански помощници. Единият взе информация по какъв начин управлява реферът мачовете. Тогава установихме, че когато той свири фал за ръкомахания подвига жълт картон. Изкарахме видеа, показахме ги на играчите и те бяха наясно с това. Когато запознавах играчите, разговарях с всеки един. Играем с Цървена звезда там – първото полувреме получихме червен картон. След като съдията свири полувремето, Дяков предизвика един футболист от Звезда, оня реагира и съдията му сподели червен картон отвън игрово време. И какво стана? Това е разсъдък. Изравниха се силите по този метод и ги бихме изрично. Запознавал съм играчите даже с дистанцията от съблекалнята до терена. Това са значими моменти, и когато играчите ги одобряват, те стартират да имат вяра. Искал съм да има тим, да има водачи, само че да има тим “, сподели още той.

„ Добре помня мачовете с Жалгирис, там теренът е неестествен. На тренировката заваля дъжд и настилката беше толкоз неприятна, че беше влезнала доста вода под изкуствената настилка. Жалгирис е тим, който сега може да направи изненада, защото отстраниха Малмьо. Това обаче не мисля, че ще се случи с Лудогорец. Смятам, че у нас може да има съревнование, само че няма да има проблем за нова купа за Лудогорец “.

„ Темата с националния тим е наболяла тематика. Искам да се върнем към това равнище, само че съм реалист и знам, че няма да стане скоро. Треньорите в националния тим са притиснати от това с какви играчи се разполага и с какви тимове играем. Много треньори се изхабиха. Искам да кажа, че имаме положителни български треньори, само че по този начин ги похабиха към националния, защото те желаеха да има класиране “, приключи Дерменджиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР