Единственият българин в световния елит на ски скоковете - Владимир

...
Единственият българин в световния елит на ски скоковете - Владимир
Коментари Харесай

След COVID-19 Зографски стартира успешно на "Четирите шанци"

Единственият българин в международния хайлайф на ски скоковете - Владимир Зографски, се е възстановил изцяло след заразяването с COVID-19, което го спря от присъединяване в последните надпревари.

27-годишният самоковец започва в най-престижната верига в този спорт -  “Четирите шанци ”, и преодоля безапелационно квалификациите на първата шанца - в Оберстдорф (Гер). Зографски прелетя 110.5 м и с оценка 98.5 т. от съдиите зае 33-о място от участвалите 55 скачачи (в последния миг целият полски отбор бе спрян поради инфектирани с ковид там).

В утрешния първи кръг от надпреварата в Оберстдорф Зографски ще скача в самобитен двубой против 18-ия от квалификациите - Зеверин Фройнд (Гер), който реализира 116.5 м и получи 111.2 т.

Противникът на българина е един от най-опитните състезатели сега, той е на 32 година и има олимпийска (отборно) от Сочи`14 и две международни трофеи. Фройнд има общо 22 победи за Световната купа, последната от които обаче през сезон 2016/17. 

Поедител в квалификацията през днешния ден стана Филип Ашенвалд (Ав) със скок от 128.5 м (оценка 134.9 т.). Затова той на следващия ден ще скача в двубой против последния от квалификацията - 50-ия Доминик Петер (Швейц), постигнал 99.5 м (83.3 т.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР