Единствената причина да не се формира правителство в следващия парламент,

...
Единствената причина да не се формира правителство в следващия парламент,
Коментари Харесай

Проф. Коларова сащиса Киро и компания: Ако не направят това, ще бъдат неприятно изненадани наесен

Единствената причина да не се образува държавно управление в идващия парламент, би била тактиката на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ да запазят радикалната си съпротива по отношение на ГЕРБ до локалните избори. Но в случай че това се случи, водачите на ПП-ДБ ще бъдат неприятно сюрпризирани наесен, предвижда в изявление за БГНЕС политологът проф. Румяна Коларова, ръководител на Българската асоциация за политически науки.
Коларова счита, че българските политици работят и приказват все по-ирационално. Според нея гласоподавателите към този момент са наясно с 2 неща: първо, че идващото държавно управление не може да бъде друго, с изключение на коалиция от ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС. И второ: в случай че с още 6 месеца се отсрочи образуването на кабинет, загубата на страната от неналичието на ръководство може да бъде с пагубни последствия.
За разлика от жителите, политиците към момента калкулират някакви възможни електорални загуби или тактически преимущества. „ Ако не се образува държавно управление, това ще бъде извънредно неправилен ход. Не единствено тъй като България сигурно ще загуби доста, само че и не ми се има вяра от този ход Политическа партия и Демократична България да завоюват “, акцентира политологът.
Проф. Коларова означи, че не може да се чака повтаряне на резултатите от предходните избори. Първата причина са променените условия – тук значение има не толкоз вторият лист „ Магнитски “ и възобновените следствия за корупция по време на ръководството на ГЕРБ, колкото проблемите с бюджета и възходящия недостиг, които касаят мандата освен на някогашната Четворна коалиция, само че и на служебните държавни управления на президента.
„ Втората причина, обаче е по-важна. Тя е обвързвана със засилващата се отмалялост и възходящото възприятие за невъзможност, което в действителност се генерира от тези 5 следващи безсмислени и безрезултатни опити за сформиране на държавно управление “, разяснява тя.
Коларова счита, че може да се чака паритет при двете огромни обединения на изборите. Почти изравнено положение, при което преднината на едната и другата ще бъде по-скоро символна, в сравнение с действителна, обвързвана с това кой първи ще получи мандат, в сравнение с с това кой има по-голямо наличие в Народното събрание.
„ Представете си, че разликата е толкоз дребна, че Политическа партия и ГЕРБ имат идентичен брой мандати с дребна разлика на гласовете. Тогава въпросът коя е по-голямата парламентарно показана партия е много конвенционален “, изясни проф. Коларова и уточни, че вероятността това да се случи демонстрира какъв брой официална би могла да бъде възможна победа на изборите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР