Единствената поставена тенисистка от горната половина на схемата в Аустрелиън

...
Единствената поставена тенисистка от горната половина на схемата в Аустрелиън
Коментари Харесай

За малко повече от 2 часа: Женг надделя световната №75 и се класира за първи мейджър финал!

Единствената сложена тенисистка от горната половина на схемата в Аустрелиън Оупън, Кинуен Женг, победи международната номер 75, Анна Калинская с резултат 6:7(4), 6:4, 6:1. Така китайката се класира за първи полуфинал на шампионат от Големия шлем, като там я чака квалификантката Даяна Ястремска.

Първият сет стартира нервно и за двете тенисистки, като и те изгубиха гейм от техните начални удари. Впоследствие техните подавания от сервис бяха пробити още един път, което обезпечи равноценност в сета до самия край и се стигна до тайбрек. В дългия гейм Женг поведе с удобното 3:1, но Калинская сподели мощен темперамент и завоюва 6 от идващите 7 точки. Така рускинята завоюва тайбрека със 7:4.

Вторият сет бе мощен за двете четвъртфиналистки. Тенисът им стана по-интензивен, като и двете ни предоставиха вълнуващи разигравания. До 4:3 нито една от двете не осъществя пробив, но тъкмо в този миг международната номер 12 сподели класа и пое контрола в свои ръце, като изравни резултата.

Последният сет стартира обещаващо за двете страни, но след 1:1, азиатката подвигна още повече равнището си на игра и не даде късмет на представителката на Русия. След два пробива, Женг съумя да върже " багета " (6:1) и да завоюва мача. С тази победа китайката ще направи своя дебют в топ 10!

Comeback Queen
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР