Единствената логика в поведението на Ердоган е вътрешнополитическа, защото рейтингът

...
Единствената логика в поведението на Ердоган е вътрешнополитическа, защото рейтингът
Коментари Харесай

Димитър Бечев: Трендът е положителен между Турция и Запада, икономиката е голям фактор

" Единствената логичност в държанието на Ердоган е вътрешнополитическа , тъй като рейтингът му е на най-ниските равнища в неговата кариера. Той желае да смени дневния ред на обществото, да провокира външен спор. Другото може да е персонален изблик. Изходът от ескалацията се откри и може би с помощта на външното министерство... Тези рецесии са циклични ". 

Коментарът пред БНР направи Димитър Бечев, старши помощник към Атлантическия съвет във Вашингтон, Оксфордски учител, гостуващ академик в мозъчния концерн Carnegie Europe, създател на книгата " Турция под ръководството на Ердоган ", която ще излезе от щемпел при започване на идната година. 

Според него Турция се пробва да си обезпечи среща на върха с Джо Байдън

" Освен спорове, има взаимни ползи - както по линия на Турция с Европейски Съюз, по този начин и в турско-американските връзки. Всяка от двете страни извлече по нещо от тази рецесия, само че неприятното възприятие остава ". 

В предаването " Събота 150 " Бечев добави: 

" Трендът е позитивен сред Турция и Запада . Икономиката е огромен фактор. Турция си остава част от западната икономическа сфера, Европейски Съюз е главният сътрудник. Отслабването на турската стопанска система акцентира тази взаимозависимост. Международните пазари са единственото ограничаване върху безспорната власт на Ердоган в Турция , това е добре осъзнато ".  

По думите му външнополитическите маневри не накланят везните в посока на държавното управление

Интервюто с Димитър Бечев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР