Единствената детска кукерска група в Плевен бе гост на Общинския

...
Единствената детска кукерска група в Плевен бе гост на Общинския
Коментари Харесай

Детска кукерска група откри днешното заседание на Общинския съвет в Плевен

Единствената детска кукерска група в Плевен бе посетител на Общинския съвет в Плевен и сложи началото на днешното постоянно съвещание на съветниците. Децата са ученици на ДГ „ Дружба “, гр. Плевен с шеф Бистра Калева, ръководители на групата са преподавателите Мариана Христова и Анета Иванова.



Преди да стартират дебатите, децата бяха приветствани от ръководителя на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански и кмета на Община Плевен доктор Валентин Христов. „ От името на всички сътрудници в Общинския съвет благодаря на дребните ни посетители за приятната изненада. Радва ме обстоятелството, че деца на такава възраст учат и съхраняват националните ни традиции “, обърна се към децата доцент доктор Малкодански. Пред общинските съветници и присъстващите в залата представители на общинска администрация и жители дребните кукери извършиха кукерско хоро и назоваха за здраве и благоденствие.



Детската кукерска група в ДГ „ Дружба “, Плевен е образувана при започване на тази година с концепцията да се пазят българските обичаи. Групата включва 19 деца, всичките на 5-годишна възраст.



„ Децата сами създават кукерските маски, оказват помощ им родители и учители. Участието им в кукерските игри е едно неповторимо преживяване за тях “, показа ръководителят на дребните кукери Мариана Христова. Тя описа, че гостуването на малчуганите в Общинския съвет в началото е било планувано да се случи на сесията през месец януари, само че оповестената тогава грипна зараза в Плевен отсрочило гостуването за съвещанието през февруари.



Освен признателност и поздравления за осъществяването си, дребните кукери получиха от домакините в Общинския съвет и дарове – лакомства и мартеници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР