Единствената дъщеря на покойните кралица Елизабет Втора и херцога на

...
Единствената дъщеря на покойните кралица Елизабет Втора и херцога на
Коментари Харесай

Принцеса Ан: Имах късмета да споделя последните 24 ч. от живота на скъпата ми майка

Единствената щерка на починалите кралица Елизабет Втора и херцога на Единбург Филип - принцеса Ан, е била и единствената от четирите им деца, която е съумяла да показа последните 24 часа от живота на майка им.

96-годишната Елизабет Александра Мери Уиндзор издъхна на 8 септември следобед в обичания си замък Балморал в Шотландия. Кралицата, която бе най-дълго управлявалият монарх в историята на Англия, си отиде от този свят единствено два дни, откакто упълномощи своя 15-и подред министър председател - Лиз Тръс - да сформира държавно управление.

От кралския двор разпространиха публично изказване на 72-годишната принцеса, която през днешния ден ходя дружно с братята си - крал Чарлз Трети и принцовете Андрю и Едуард, след катафалката с ковчега на майка им от двореца " Холирудхаус " до катедралата " Сейнт Джайлс " в Единбург. Ковчегът бе затрупан със знамето на Кралските стрелци с лък - знак на кралската церемониална армия в Шотландия.

" Аз имах шанса да споделя последните 24 часа от живота на моята скъпа майка. За мен беше чест и привилегия да я съпроводя и в последните й пътувания. Да бъдеш очевидец на любовта и уважението, показани от толкоз доста хора по време на тези пътувания, беше по едно и също време смиряващо и вдъхновяващо. 

Всички ние ще споделяме неповторими мемоари. Благодаря на всички, които са съпричастни към нашата загуба. Това ни припомня каква голяма част от нейното наличие и принос към националната ни еднаквост в действителност одобряваме за даденост. 

Искам да благодаря и за поддръжката и разбирането към моя безценен брат Чарлз, който пое отговорността на монарх. 

На майка ми, Кралицата, благодаря ", написа принцеса Ан.



Междувременно ковчегът с тленните остатъци на Елизабет II бе изнесен от катедралата " Сейнт Джайлс " в Единбург за последно пътешестване през Шотландия до борда на боен аероплан, който ще го откара до Лондон.

По звуците на гайда загърнатият във байрак ковчег, придружаван от дъщерята на кралицата принцеса Ан, мина през шпалир от хора в центъра на града.

Крал Чарлз III също отпътува от Белфаст, с цел да посрещне ковчега на майка си в английската столица. Тялото на починалата кралица ще остане през нощта в Бъкингамския замък. Утре ковчегът ще бъде превозен до постройката на Народното събрание, където ще остане за поклонение до погребението в понеделник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР