Единодушно със 138 гласа за“, нито един против“ и нито

...
Единодушно със 138 гласа за“, нито един против“ и нито
Коментари Харесай

БСП даде съгласие. Кои министри предлага

Единодушно със 138 гласа „ за “, нито един „ срещу “ и нито един „ въздържал се “ Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди съдружното съглашение за сформиране на държавно управление, заяви " Нова телевизия ".

Форумът и утвърди претендентите на Българска социалистическа партия за вицепремиер и министри: вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, министър на труда и обществената политика Георги Гьоков, министър на туризма Христо Проданов, министър на земеделието Иван Иванов.

От Българска социалистическа партия споделиха, че тече подготовка за изключително съвещание на Народното събрание в понеделник.

„ Ако успеем на следващия ден да подпишем съглашението и мандатът бъде връчен през почивните дни, допустимо е до края на деня в понеделник България да има ново държавно управление ”, съобщи Атанас Зафиров.

„ Лично моето мнение беше, че Българска социалистическа партия може да взе участие без да е в изпълнителната власт ”, съобщи Петър Мутафчиев преди Националния съвет. „ Това ти дава опция да подкрепяш политики, само че и да наложиш 4-5 значими неща за Българска социалистическа партия и за българските жители. Нищо не пречеше да желаяме председателското място и да подсигуряваме болшинството в Народното събрание ”, съобщи Петър Мутафчиев.

„ Аз мисля, че това ще е тежко ръководство и за държавното управление, и за Българска социалистическа партия. Тук става дума за една типично ляво-дясна коалиция, която нормално убива левите партии. Много комплицирани въпроси чакат Българска социалистическа партия, при всяко състояние Корнелия Нинова не би трябвало да е ръководител на Българска социалистическа партия, може да е вицепремиер ”, съобщи Антон Кутев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР