Единният европейски COVID сертификат от днес е в сила и

...
Единният европейски COVID сертификат от днес е в сила и
Коментари Харесай

Хаос по границата заради електронните ковид сертификати


Единният европейски Коронавирус документ от през днешния ден е в действие и в България. Устройствата за разчитането му обаче бяха раздадени на чиновниците по границите в последния миг, сподели в репортажБиТиВи.

Оказва се, че чиновниците на множеството ГКПП-та са чакали до последно таблетите, които е трябвало да получат още преди две седмици.

„ Ние се готвим, готвим и най-после се оказва, че не сме се подготвили “, призна здравният министър доцент Стойчо Кацаров.

Здравният министър сподели, че до през днешния ден на някои от границите не е имало работни места за здравните чиновници, които разчитат документите, само че казусът към този момент е решен. В Благоевградска област, където има 4 гранични пункта, софтуерът за разчитане на документите беше конфигуриран едвам през днешния ден, когато системата към този момент би трябвало да работи. На летище София някои пасажери не пътуват със документ, а единствено с отрицателен PCR тест.

Все още не е ясно кой и по какъв начин може да ревизира достоверността на сходни документи, издадени в трети страни. От Министерството на здравеопазването споделиха, че чиновниците на „ Капитан Андреево “ са „ под стрес “ поради новите четци, а на летището могат да влизат единствено пасажери.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР