Единият от куршумите, с които е улучен Алексей Петров, е

...
Единият от куршумите, с които е улучен Алексей Петров, е
Коментари Харесай

ПРИ РАЗСТРЕЛА: Куршумът за Алексей Петров ранил Мирослава! Стрелецът избягал към Монтана

Единият от патроните, с които е улучен Алексей Петров, е минал през тялото му и е ранил вървящата паралелно с него Мирослава Михайлова, оповестява „ Телеграф “. С другия патрон Петров е уцелен в главата, в региона на окото. Състоянието на дамата към този момент е нормализирано, оповестиха от „ Пирогов “, където бе настанена след стрелбата на Витоша в сряда.
Според първичните данни Петров и Михайлова са вървели сами по пътеката, а защитата на някогашния консултант в ДАНС е била на метри зад тях.
Дегизиран
Точно при изстрела обаче бодигардовете не са имали директна видимост, което в допълнение е улеснило наемникът. Той е бил с екипировка на байкър, с цел да не буди съмнение, защото този регион на Витоша е едно от известните места за планинско колоездене. Така стрелецът можел да прикрие лицето си, като се дегизира с очила вид маска, кепе и шапка или каска, каквито са присъщи за маунтин байк.
Знае се, че убиецът е съумял да се приближи задоволително близо и да стреля, а по-късно бързо се е изтеглил. Информацията, че е употребявал велосипед за бягството си, не бе публично доказана. Министерство на вътрешните работи към момента не дава никакви публични детайлности по знаковата екзекуция.
Описание
Макар и ранена, Мирослава Михайлова е събрала сили и е подала сигнал на 112 към 12,20 часа в сряда. Тя запазила схващане към половин час и е съумяла да даде тъкмо изложение на стрелеца. От прокуратурата потвърдиха за „ Телеграф “, че като очевидци се разпитват мъж и жена украински жители. Те са били на разходка по това време също в региона на заслона „ Бай Кръстьо “.
По неофициална информация чужденците са видели Михайлова да пълзи по пътеката към павирания път за хижа „ Алеко “. Оказали са й помощ, дали са й телефон, с цел да позвъни на полицията. Думите й към оператора на 112 били: „ Убиха Алексей Петров “, след което описала точното местоположение.
Слушат
По случая показания са дали и телохранителите, които обяснили, че Петров предпочитал да се движат на разстояние, с цел да не слушат диалозите му с треньорката по тенис. Разследващите откриват и каква е била близостта сред нея и Петров при стрелбата, с цел да бъде дамата изумена от патрона, излизащ от тялото на някогашния командос.
Полицията ревизира и информация, че причинителят и неговият помощник са напуснали София в посока Монтана, като са минали през прохода Петрохан. Няма информация дали изпълнителите на мократа поръчка са чужденци, само че се счита, че още същия ден стрелецът е съумял да напусне рамките на страната.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР