"Единият беше с нож, а другият - с пистолет. Отвориха

...
"Единият беше с нож, а другият - с пистолет. Отвориха
Коментари Харесай

Затворниците подготвяли бягството си месец, МВР: Опасни са

"Единият беше с нож, а другият - с револвер. Отвориха си вратата. Видях по какъв начин Пелов тича към бариерата и дава знак на Радо с ръка да минава бързо. Полицаите викаха: "Какво, какво става? " Те въобще не знаеха какво става! ". Това описа очевидец на бягството от Софийския централен затвор към 15:45 часа през вчерашния ден, който също изтърпява наказването си там, пред NOVA.

"Те са си го подготвили най-малко месец преди този момент. Отпред ги чакаше кола ", добави той.

Вчера Радослав Колев и Владимир Стефанов избягаха, откакто заплашили дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което пандизчиите са разполагали. По този метод те са минали през няколко поста в корпуса на пандиза.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов уточни, че по-скоро изключва присъединяване на надзиратели.

"Не ми се желае да имам вяра, че има присъединяване на надзиратели. И по-скоро го изключвам. Въпросът е, че е открита междина и по някакъв метод те са се сдобили с това оръжие ", добави той.

"Имаме доста получени сигнали за избягалите пандизчии. Сформиран е щаб, който ги обработва. Част от тях са нереални, само че линията е отворена ". Това съобщи за NOVA Маринов.

Той предизвести жителите да по никакъв метод да не би трябвало да търсят физически контакт с лицата, които са избягали.

Той акцентира, че се работи по всички вероятни версии, само че към момента няма изясненост за метода, по който за избягали двамата от Софийския затвор. Маринов предизвести, че бегълците са изключително рискови.

Според него след бягството си Радослав Колев и Владимир Пелов най-вероятно или ще останат известно време в авансово квалифицирано скривалище, или ще потърсят бързо напредване към граничен пункт и зелена граница.

"Не можем да предположим на 100% какво ще създадат. Затова сме засилили граничната защита и ревизираме входовете и изходите на автомагистралите ", разясни Маринов.

Възможно е бегълците да са към този момент отвън страната, по тази причина са оповестени за интернационално търсене.

По думите му Министерство на вътрешните работи работи във всички направления, в това число и с техните съкилийници: "Целият запас е впрегнат в активността по издирването им. Секторите "Издирване " към Главна полиция и Столична дирекция на вътрешните работи работят на терен ", разясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Единият от бегълците - Радослав - работел в кухнята и евентуално оттова е взел ножа.

"Радо работеше от 6 месеца в кухнята. Всеки ден основният готвач предава ножовете на дежурния служител на реда. Значи някой си е затворил очите ", уточни пандизчията, станал очевидец на станалото.

Радослав Колев е рецидивист. Той е наказан на наказване отнемане от независимост в размер на 26 години за ликвидиране.

Владимир Стефанов също е рецидивист, наказан на наказване отнемане от независимост в размер на 30 години за обир, похищение и опит за ликвидиране на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Образувано е досъдебно произвеждане по член 297 на Наказателния кодекс за бягство на пандизчии, като предмет на инспекция са и дейностите на охранителния състав в пандиза в София.

Владимир Пелов влиза в пандиза през май 2016 година. Излежава 30-годишна присъда за въоръжен обир на златарско ателие, похищение, в това число и на дете, и пукотевица по служители на реда през 2011 година. Пелов е извънредно интелигентен и комбинативен. Стана прочут, откакто беше признат с най-голям триумф в компетентност "Екология " в Софийския университет, до момента в който излежава 15-годишна присъда за ликвидиране на сараф. Освободен е предварително за положително държание и тогава дружно с още двама души прави въоръжен обир на златарско ателие в Ботевград. Съучастниците му са хванати. Той съумява да избяга, като краде автомобил с цяло семейство вътре. При опит да го заловят, стреля и по служители на реда. Именно за всички тези закононарушения получава 32 години и ги излежава до през днешния ден, преди да избяга. Докато тече делото му, през 2013 година е пуснат под домакински арест поради глаукома. През 2016 година е върнат в ареста, тъй като е махленски в две убийства - на братя от Ботевград.

27-годишният Радослав Колев е имал проблематично детство и има нетърпимост към хора с друга полова ориентировка. Затова и през 2015 година убива 53-годишен чиновник на НАП-София точно поради полова задявка. Убийството става по изключително нечовечен метод. Данъчният е смачкан с чук и рязан с нож. Колев пробва да заличи следите, като опитва да убие и интимния сътрудник на данъчния, само че мъжът оцелява макар многото рани, нанесени с нож. Пред съда признава виновност. Осъден е на 26 години затвор.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР