Единадесет клуба от efbet Лига подкрепят идеята на Левски мачовете

...
Единадесет клуба от efbet Лига подкрепят идеята на Левски мачовете
Коментари Харесай

Без решение на казуса с датите за дуелите от SESAME Купа на България

Единадесет клуба от efbet Лига поддържат концепцията на Левски мачовете от SESAME Купа на България да бъдат изтеглени за по-ранна дата и да приключат преди началото на декември. Сред тях е и ЦСКА. Два отбора от елита са срещу. Става въпрос за ЦСКА 1948 и Ботев (Враца). Три отбора не са дали отговор на запитването от ПФЛ и това са Спартак (Варна), Пирин и Лудогорец.

От участващите от Втора лига в шампионата за Купата 7 са “за ”, а Крумовград и Струмска популярност гласоподаваха " срещу ". 

Шефът на професионалната футболна лига Атанас Караиванов обаче показа, че поради телевизионното лъчение мачове, които ще попаднат в ефир, няма по какъв начин да бъдат изиграни преди 3-4 декември.

" Знаете за предлагането на Левски за това мачовете да завършат до края на ноември. По календар мачовете са до 7-8 декември с аварийна дата 11 декември. 11 клуба от efbet Лига поддържат концепцията, както и 7 клуба от Втора лига - от участващите в шампионата. Против са двата клуба - ЦСКА 1948 и Ботев Враца. Не са дали отговор Лудогорец, Пирин и Спартак Варна от елита.

Както виждате, има воля за по-ранно изиграване на мачовете. Волята е воля, но би трябвало да има и опция. Знаете, че стартира Световно в Катар. Мачове могат да се излъчват след 28 ноември по малкия екран, и то по 1 дневно. И вероятно на 24-и и 25-и на гърба на други срещи от Световното. Представете си какъв брой е красиво това. Имаме изясненост за тази опция за лъчение и тъкмо от нея излиза наяве, че преди 3-4 декември е мъчно да приключат дуелите, които са телевизионни ", обясни Караиванов.

" Тези, които няма да попаднат директно в в телевизионното лъчение ще могат да се изиграят оптимално рано. До тук има взаимност единствено по въпроса да се употребяват датите 17,18 и 19 ноември, само че това са и датите за националните тимове. Отборите, които имат национали, имат право да откажат да играят тогава. Нетелевизионните мачове без проблем ще приключат през ноември, само че телевизионните няма да могат да приключат преди 3-4 декември ”, добави още шефът на ПФЛ.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР