Един въпрос намери в четвъртък своя ясен отговор – как

...
Един въпрос намери в четвъртък своя ясен отговор – как
Коментари Харесай

Иво Прокопиев поръчва музиката, обществото я плаща

Един въпрос откри в четвъртък своя явен отговор – по какъв начин се пишат отчетите, с които олигархията залива обществото в последните години. Защото надали има човек у нас, който е функционално образован и да не е забелязал, че България най-вероятно се подрежда преди всичко по брой отчети на глава на популацията. А тези стотици, даже може би към този момент хиляди страници, прокламирани като „ отчети на самостоятелни специалисти “ в действителност имат една единствена цел – да обслужат едни олигархични ползи. В случая на един съответен олигарх – върхът на родното олигархично задкулисие, сляпото леке на българските медии и политика - Иво Прокопиев. Който поръчва музиката, а обществото я заплаща. Стар кагебейски способ.

Но да се върнем на отговора на Иван Гешев пред депутатите от правната комисия в четвъртък. Обвинител №1 съобщи, че „ никой от АКФ не е желал публична информация от прокуратурата и по тази причина не е ясно на какви данни почива последният отчет на НПО-то “. Сега да дадем малко подтекст – Гешев приказва за отчета на набеденото за без значение Неправителствени организации, а в действителност следващата частица на веригата от медии и неправителствени организации, следени от енергийния олигарх и медиен монополист Иво Прокопиев – Антикорупционен фонд. Въпросната организация преди седмица разгласи годишен мониторингов отчет върху активността на държавните институции против корупцията по високите етажи на властта, озаглавен „ Антикорупционни институции 2021: нулева година “. Документът може да звучи помпозно, само че не е нищо повече от разсъжденията на двама юристи – Александър Кашъмов и Андрей Янкулов, директно свързани както със самия Иво Прокопиев, по този начин и с неговите проксита във властта като Христо Иванов да вземем за пример.

Но, има едно огромно „ Но “ – документът не е показан като субективна оценка на адвокати на заплата при Иво Прокопиев (тоест отчетът обслужва само неговите ползи и по тази причина името на депутата от опозиционната Движение за права и свободи Делян Пеевски участва към 20 пъти в текста в подтекста на „ международно зло “), а като надали не последна инстанция на обществото. И тук е моментът да се върнем на думите на Гешев, че никой не е питал прокуратурата за публични данни, които да бъдат включени във въпросния отчет.

И още по-зле: данните в документа не дават отговор нито на статистиката, нито на истината и обстоятелствата. С две думи – тезите във отчета са неистина. Съчинена по поръчка на един олигарх, който има над 200 млн. аргументи (колкото е наложеният запор над нелегално добито от него имущество) да не харесва всеки, който му се рови в аферите. И по тази причина е напълно разумно на мушката в документа да е подложен точно Пеевски. Превърнат от медиите и говорещите главички на Прокопиев в най-големия антигерой освен у нас, само че и зад граница. Причината – обикновено, Уотсън – Пеевски се бърка в аферите на Прокопиев. При това не от през вчерашния ден, а от над десетилетие. Осветлява ги и по този начин безусловно вади Прокопиев от чепиците от гняв.

Но да се върнем на въпроса по какъв начин се пишат отчетите и по-точно на идващият въпрос: „ Защо? “. Отговорът е доста елементарен – тъй като Прокопиев стартира да излиза на ярко. По-точно аферите му, както и медийните му операции, които заблуждават публичното мнение и играят ролята на бухалка против враговете му. Прокопиев би трябвало да легитимира десетките донуси и неистини, които през годините е разпространявал в следения от самия него мейнстрийм, както и в непознатите посолства у нас и европейските институции. Защото обществото стартира да проглежда и операциите на олигарха взеха да не правят работа. Затова в този момент на Прокопиев му трябват " самостоятелни отчети " от сякаш самостоятелни (но в реалност свързани с него) НПО-та и псевдоексперти. Такъв точно е и отчета на " Антикорупционния фонд ", подобен е и станалият прочут преди седмица абсурден отчет за медийната среда у нас, направен апокрифно от следващото " без значение " Неправителствени организации " Международен институт за преса " и пробутан на Европейската комисия. В него създател е и самата Галя Прокопиева - посочена също като " самостоятелен " медиен специалист. От толкоз доста " самостоятелност " стартира напряко да ни боли главата.  

Макар да съумя да се намърда във властта посредством двете си проксита „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, дните на Прокопиев на преодоляване на страната очевидно са преброени. Просто тъй като страната се клати от съществени рецесии – пандемия, рекордни сметки за ток, смазваща инфлация и забележимата неспособност на персоналните му политици да овладеят обстановката. За похлупак и прегръдката на прокопиевите човечета със Столетницата докара до прекомерно плаха държавна позиция по рецесията с Украйна и съветската експанзия.

На този декор Прокопиев очевидно се опасява, че всеки миг ще рухнат и градените с години неистини против най-големия му зложелател Делян Пеевски. Междувременно аферите на самия Прокопиев и забележимото преодоляване на медиите у нас от него и кръга „ Капитал “ също стартира от ден на ден да се набива в очите на задграничната аудитория.

А в това време корупцията у нас си се развива и то по аджендата на Прокопиев. Който доста желае да се смени закона за КПКОНПИ, отново от персонален интерес – да паднат запорите, които към този момент 9 правосъдни състава потвърдиха. И тъй като през каналния ред не става, Прокопиев е задействал прокситата си във властта със задача: „ Окупирай КПКОНПИ “. И най-вероятно тази интервенция е и единственото, което към момента държи прокситата на Прокопиев, вкопчени във властта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР