Един такъв орган, като създаването на български Магнитски, ще се

...
Един такъв орган, като създаването на български Магнитски, ще се
Коментари Харесай

Хаджигенов видя в черните списъци частно Гестапо

Един подобен орган, като основаването на български " Магнитски ", ще се разправи с икономическите и политическите съперници на властта, които и да са те. За това предизвести юрист Николай Хаджигенов пред Българска национална телевизия по отношение на законопроекта за основаването на българския " Магнитски ".   

Той изясни, че самата концепция за основаване на сходно нещо – български " Магнитски ", е частно гестапо в ръцете на финансовия министър и е ужасяващо. " Това няма нищо общо с " Магнитски " и няма потребност от сходно нещо. Това е ужасяващо зло и в случай че в нечия глава се е зародило сходно нещо, би трябвало да бъде спряно незабавно, по думите на депутата от 45 и 46 парламент.

Хаджигенов запита какво стана с " Барселонагейт ", с Бойко Борисов и ГЕРБ? Според него, когато се събаряла диктатурата преди две години, утвърждението на хората е било 70%, а в този момент утвърждението на цялата тази коалиция няма и 35%.

Не може да се оставят ГЕРБ и Движение за права и свободи да вършат каквото си изискат в Народното събрание. Парламентът нищо не работи и занапред Министерство на правораздаването ще готви план за " Магнитски ", недоумява Хаджигенов. Той е на мнение, че депутатът от " Продължаваме промяната " Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, изпъквал повече в сегашния парламент и работи повече от всички адвокати в сегашното Народно заседание.

От своя страна някогашният вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов съобщи, че не е виждал никакъв сходен законопроект, като се опитал да откри в интернет нещо, само че не съумял. Йорданов желае да види нещо, което е обвързвано със самата технология за приемане на законите. Ако се внесе нещо скандално, няма да мине и да срещне поддръжка в сегашния парламент, счита юрист Йорданов. Според някогашния вътрешен министър би трябвало да се подходи грамотно и да се работи поредно, тъй като са сложени някакви цели би трябвало да бъдат изпълнявани в обозрими периоди. В България се появяват законопроекти, за които никой не си признава авторството, уточни юрист Йорданов, като даде образец с писаната Конституция на ГЕРБ от някогашния правосъден министър Данаил Кирилов. Йорданов съобщи, че правосъдната промяна би трябвало да стартира с основния прокурор, след това с Висш съдебен съвет и смяна на процесуалните закони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР