Един сезон, който бе изпълнен с успехи, приключи по неприятен

...
Един сезон, който бе изпълнен с успехи, приключи по неприятен
Коментари Харесай

Официално: Сезонът на Карлос Алкарас приключи


Един сезон, който бе изпълнен с триумфи, завърши по противен метод за Карлос Алкарас. Световният №1 заяви, че ще пропусне Финалите на ATP, като също по този начин няма да е част от състава на Испания за идните конфликти за Купа „ Дейвис “. Причината е травмата, поради която младежът се отдръпна от четвъртфиналния мач против Холгер Руне на Мастърса в Париж.

В деня след мача Алкарас е бил прегледан на скенер, като за жалост на неговите фенове новините не са положителни.

„ След отдръпването ми от мача против Холгер Руне и последвалия обзор, сбъднат от медицинския ми екип в лицето на доктор Хуанхо Лопес и Хуанхо Морено, за жалост диагнозата е следната: скъсване на ляв вътрешен кос коремен мускул, като плануваното време за възобновяване е почти шест седмици “ – написа първенецът на US Open в Twitter.

„ За страдание няма да мога да взема присъединяване във Финалите на ATP, както и във Финалите за Купа „ Дейвис “. Много е мъчително да пропусна тези два шампионата, защото те са доста значими за мен, само че всичко, което мога да направя сега, е да бъда оптимист и да се съсредоточвам върху възобновяване си. Благодаря ви за поддръжката “ – добави Алкарас.

През актуалната година испанецът изигра 70 мача, в които записа 57 победи. Роденият в Мурсия тенисист доближи до седем финала и завоюва пет трофеи – една от Големия шлем (US Open), две от Мастърс (Маями и Мадрид) и два ATP 500 трофея (Рио де Жанейро и Барселона). С купата си от US Open Алкарас стана най-младият №1 в историята. Той стартира годината на 32-ра позиция в ранглистата и макар травмата има съществени шансове да я приключи като водач.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР