Един от водещите туроператори в Европа - ТУИ (TUI), обяви,

...
Един от водещите туроператори в Европа - ТУИ (TUI), обяви,
Коментари Харесай

Топ туроператор ни хвали като сигурна дестинация

Един от водещите туроператори в Европа - ТУИ (TUI), разгласи, че желае да възвърне туристическите пакети през това лято до дестинации, които се считат за " сигурни ", оповестява " Ройтерс ", представена от " Дневник ".

Изпълнителният шеф на компанията Фридрих Юсен показва, че Майорка се чака да е първата такава дестинация, която да одобри посетители на оператора, защото хотелите са минали здравни проби и могат да отворят незабавно,

Сред " добре квалифицираните за летен туризъм " Юсен показва и България наред с Гърция, Кипър и Хърватия. Преди дни туристическият министър Николина Ангелкова заяви, че шефът на ТУИ й споделил, че България е измежду предпочитаните дестинации за неговите туристи това лято.

Като " вероятни дестинации " са посочени още Австрия и Дания, които са измежду дребното в Европа, които стартират да отварят границите си.

В същото време е ясно, че възобновяване на полетите ще става гладко, а настрана в доста страни към момента има 14-дневна карантина при влизане - фактори, които ще затрудняват туризма, напомня " Ройтерс ".

Туроператорът е определил проект с 10 условия към хотелите, които включват и ограничаване до най-малко на бюфетите на самообслужване. Вместо това храните и напитките би трябвало да бъдат сервирани на гостите от личен състав, който е с маски. Тези ограничения ще бъдат въведени във всички хотели, оперирани от ТУИ, и ще бъдат " налични " в тези, с които компанията си партнира.

За гостите ще има ограничавания в познатите до момента занимания и действия, измежду които е възбраната за игра на футбол. Ще бъдат възможни единствено тези с малко участници и без близки контакти.

Сред другите ограничения са онлайн чекиране, обществена отдалеченост на обществени места - като коридори и фитнеси и понижен потенциал на заведенията за хранене, които ще работят с удължено работно време, с цел да могат да се разпределят гостите.

Освен това ще се усили броят на устройствата с дезинфектанти на обществени места, планувано е и по-често почистване на стаите.

Тези условия са в допълнение на към този момент одобрените от туроператора условия за полетите, прехвърлянията до хотелите, екскурзиите на място, круизите и дребните магазини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР