Един от създателите на гласовия асистент Siri Норман Винарски в

...
Един от създателите на гласовия асистент Siri Норман Винарски в
Коментари Харесай

Създателят на Siri нарече услугата глупава и е разочарован от Apple

Един от основателите на гласовия помощник Siri Норман Винарски в изявление за портала Quartz разкритикува Apple за това, по какъв метод е пусната неговата разработка.

Преди стартирането на Siri в iOS, Винарски очаквал пробив, само че на изхода получил муден артикул. Според разработчика, услугата добре се оправя с най-простите битови задания — слагане на напомняния, инспекция на прогнозата за времето, изпращане на писма, само че напълно не може да планува желанията на притежателя на смарт телефона и не умее ясно да поддържа разговора.

Част от виновността за глупавия Siri, разработчикът хвърля върху Apple. Винарски отбелязал, че в началото услугата трябвало да бъде извънреден асистент за туризма и за развлечения. Например, в случай че на летището потребителя научи за анулацията на полета, Siri би трябвало неотложно да откри различен наличен полет по маршрута или да открие в Мрежата подобаващ номер на хотел. Компанията също се опита да направи повсеместен асистент и не се оправи със задачата.

„Това е огромен проблем, а за компания, работеща с един милиард души, компликациите са още повече. Те не разполагат с това равнище на качество, което биха желали да постигнат“, споделя Винарски.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР