Един от работниците, помагащ за реконструкцията на Дондуковата градина, е

...
Един от работниците, помагащ за реконструкцията на Дондуковата градина, е
Коментари Харесай

Място на 3 минути от Главната става едно от най-посещаваните в Пловдив

Един от служащите, помагащ за реконструкцията на Дондуковата градина, е ливанец. Любопитният факт бе споделен от строителния контрол на обекта. Той добави още, че момчето има голямо предпочитание за работа и развиване.
След броени месеци жителите на Пловдив ще бъдат удовлетворени и с наслада да употребяват изцяло актуализирания парк и прилежащите пространства към него.
Ремонтът на най-стария пловдивски парк стартира през април 2023 година, а срокът му за осъществяване е една година. Средствата обезпечени за реорганизация, озеленяване и благоустройство възлизат на общо 4.5 милиона лв..
През декември кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов показа пред нас, че ремонтът на първата социална зелена повърхност в центъра на Пловдив, благоустроена от фамозния Люсиен Шевалас, напредва с бързи темпове.
Действително инспекцията ни сподели, че в градината към този момент са инсталирани цветни детски площадки, които ще радват малчуганите през летните месеци.
Огромният шадраван, който е построен на мястото на зелените площи в центъра, също е подготвен. Освен него там ще има още две водни площи – изсъхнал шадраван на входа откъм ул. „ Христо Г. Данов “ и водна естакада до Природонаучния музей.
Завършени са всички тротоарни настилки, както и са сложени новите осветителни тела с леко старинна визия.
Очаква се множеството пейки, които са към този момент на територията на парка, скоро да бъдат инсталирани. Гражданите на Пловдив ще се радват и на 147 нови дървета, които ще бъдат засадени в обновената Дондукова градина.
Голяма част от растителността е импорт от чужбина и се чака да дойде най-късно до края на януари.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР