Един от пътниците на самолета на Ryanair, отклонен от властите

...
Един от пътниците на самолета на Ryanair, отклонен от властите
Коментари Харесай

Протасевич към пилотите: Не кацайте, ще ме убият!

Един от пасажерите на самолета на Ryanair, отклонен от управляващите в Молдова, споделя какво се е случило на борда в Инстаграм. Опозиционерът Роман Протасевич, който е основател и основен редактор на  NEXTA и беше арестуван в Минск, се е опитал да убеди водачите да откажат да кацнат, откакто е било докладвано за бомба на борда.

Според момичето-пасажер, незабавно след решението за кацане, опозиционерът се доближил до членовете на екипажа и споделил: „ Не го правете. Ще ме убият, аз съм емигрант. "  В отговор водачите са декларирали, че са длъжни да създадат това, защото самолетната компания е обвързана с интернационалните съглашения.

Тя е разгласила и фотография, направена в очакване на тръгване от Минск. На нея се вижда мъж в униформа, който следва пасажери. Снимката е съпроводена от надписа: „ С нас се отнасяха като със пандизчии “.

На 23 май аероплан на Ryanair, пътуващ от Атина за Вилнюс направи спешно кацане в Минск след известие за бомба от летището в Минск. За конвой на самолета беше повдигнат изтребител МиГ-29 на белоруските военновъздушни сили. Веднага след кацането белоруските сили за сигурност задържаха основателя и основен редактор на канала NEXTA Telegram Роман Протасевич, който беше на борда.

Той е упрекнат в основаване на екстремистка група и приканване към вълнения след президентските избори през август 2020 г. Протасевич забеляза, че го следват още преди заминаването му от летището в Атина. Той може да получи до 15 години затвор. На борда на самолета не са открити взривни устройства, написа Лента ру.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР