Един от основните приоритети на Министерството на земеделието е подпомагането

...
Един от основните приоритети на Министерството на земеделието е подпомагането
Коментари Харесай

Министър Иванов: Основен приоритет на Министерство на земеделието е подпомагането на земеделските производители и предприятията от хранителнопреработвателния сектор

Един от главните цели на Министерството на земеделието е подпомагането на земеделските производители и предприятията от хранителнопреработвателния бранш за стабилно развиване и повишение на конкурентоспособността “. Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов, по време на откриването на Празника на гронооряховския суджук 2022 година, град Горна Оряховица. Той увери, че управлението на министерството работи в посока възстановяване на механизмите за подкрепяне и стимулиране на вложенията, въвеждане на нововъведения в индустриалния развой на родните производители, както и за поощряване на съдействието сред производители и преработватели.

„ През последните няколко години освен у нас, само че и в света, всички аграрни стопани са изправени пред доста провокации, свързани с работната ръка, Коронавирус пандемията, войната в Украйна, както и увеличаващите се разноски за произвеждане в резултат на увеличените цени “, сподели още министър Иванов. “Уверен съм, че всички подхванати ограничения към този момент дават резултат и опция освен за по-голямо предложение на пазара у нас на достоверни родни артикули, направени по обичайни предписания, само че и за затвърждаване на икономическата резистентност на производителите. ”, добави доктор Иванов.

Той посочи, че производството на продукта, трансформирал се в един от знаците на град Горна Оряховица, стартира преди повече от две епохи. „ Горнооряховският суджук освен се отличава със своите неповторими вкусови съставки, само че и производството му и до през днешния ден е образец за запазване на кулинарните и културните родни обичаи “, регистрира аграрният министър.

В умозаключение министър Иван Иванов пожела здраве на участниците в събитието. “Вярвам, че ще продължавате да съхранявате и предавате на поколенията родните кулинарни и културни обичаи! “, заключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР