Един от най-влиятелните външнополитически експерти на Кремъл Сергей Караганов призова

...
Един от най-влиятелните външнополитически експерти на Кремъл Сергей Караганов призова
Коментари Харесай

Близък до Кремъл политолог призова Русия да хвърли ядрена бомба върху Полша

Един от най-влиятелните външнополитически специалисти на Кремъл Сергей Караганов прикани РФ да нанесе нуклеарен удар по страна от Европейски Съюз. В своята публикация " Тежко, само че належащо изискване ", оповестена в сп. " Профил " и препубликувана в сп. " Россия в глобальной политике ", той приканва да бъде " сломена волята на Запада " благодарение на нуклеарна опасност и нанасяне на нуклеарен удар. 
 
Главното решение, което той предлага е да се усили нуклеарната изразителност, само че това няма да е задоволително. Караганов е убеден, че рискът от ответен западен удар може да бъде редуциран до най-малко, в случай че " вярно се построи тактиката за заплашване и нейното използване ".
 
В тази публикация, която има месиански подтекст, този екперт, в миналото нареждан измежду най-влиятелните в света, изяснява, че Русия не би трябвало да се задоволява с победа над Украйна, а би трябвало да победи " целия Запад ". За да реализира това, тя би трябвало съществено да обмисли нуклеарен удар против град като Познан в Полша да вземем за пример, поради който американците не биха рискували унищожаването на Бостън, с цел да защитят европейците. 
Изправен пред такава проява на мощ от страна на Русия, Западът щял да бъде разграничен - и надвит.
 
" Като пречупим волята на Запада за експанзия, освен ще спасим себе си, като най-сетне се освободим от западното робство, което продължава към този момент пет века, само че и ще спасим цялото човечество. Като принудим Запада да претърпи катарзис и да се откаже от хегемонията си, ще го принудим да се отдръпна, преди да настъпи световна злополука. Човечеството ще получи нов късмет за развиване ", се споделя в публикацията.
 
" И тогава Русия и човечеството преодолявайки всички компликации и контузии ще поемат към бъдещето, което ми се вижда ярко - многополярно, многокултурно, многоцветно, даващо възомжност на страните и народите сами да построяват личната си и общата им орис ", приключва Караганов. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР