Един от най-великите спортисти на всички времена, белгийският колоездач Еди

...
Един от най-великите спортисти на всички времена, белгийският колоездач Еди
Коментари Харесай

Най-обичаният Канибал закръгли 75 години

Един от най-великите спортисти на всички времена, белгийският колоездач Еди Меркс, по прякор Канибала, закръгли 75 година през днешния ден, означи испанският в. „ Ас “.

Състезателят с 525 победи, от тях 5 на Тур дьо Франс и 5 в италианското Джиро, се трансформира в знак на колоезденето и измежду най-любимите и разпознаваеми спортисти на Белгия.

Прякорът си - Канибала, получава за своята неистова примамка към успеха. „ Никога не съм се смятал за извънреден, един доктор, който избавя хората и лекува заболявания, е по-достоен от някой колоездач, който се състезава “, съобщи Канибала. „ Аз просто хвърлях всички сили, с цел да покажа максимума от опциите си. Моят темперамент сплотява волята и непреклонността на баща и чувствителността на мама. Но в надпреварата аз постоянно излизах за успеха. Обичах и още обичам да удрям във всичко, даже на карти, в това число приятелите и роднините ми “, не скри Меркс, който получил първото си колело на 4-годишна възраст.

„ Голяма чест за мен е, че хората от моя спорт още ме помнят след толкоз време “, съобщи с лека подигравка той пред „ Ас “. „ През 2019 година Празнувах 50 година От първия ми Тур дьо Франс, а тази година – моя 75-ти рожден ден. Всъщност, общо взето, аз съм спечелил някоя и друга победа, нали? “

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР