Един от най-важните хранителни продукти са яйцата. Те намират приложение

...
Един от най-важните хранителни продукти са яйцата. Те намират приложение
Коментари Харесай

Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаете

Един от най-важните хранителни артикули са яйцата. Те намират приложение по разнообразни способи при всяко ястие: закуска, обяд, вечеря.

Затова е добре да знаете, че:

- Черупката на яйцето има доста пори, през които могат да обхванат в яйцето доста микроорганизми и да му придадат противен усет. Ето за какво яйцата не трябва да се пипат със нечисти ръце, а преди да се варят, е хубаво да се измият грижливо;

- Яйцата не трябва да се държат в непроветрени помещения;

- Преснотата на яйцата можете да ревизирате, като ги прегледате пред електрическа крушка. В развалените яйца се откриват тъмни петна. Такива яйца не би трябвало да се използват за ястие.

- Белтъкът се отделя най-лесно от жълтъка, когато яйцето е студено.

- Ако ви е необходим единствено белтъкът, а жълтъка желаете да запазите за по-дълго време, без да хване коричка, пробийте яйцето с игла в двата противоположни края, с цел да може да изтече единствено белтъкът. Черупката ще счупите, когато ви потрябва жълтъкът.

 Яйца

- За да запазите жълтъка от изсъхване, налейте малко олио в съда, в който сте го сложили.

- Яйцата се разрушават най-добре в порцеланов или стъклен съд. Белтъците разбивайте на топло, а жълтъците на хладно.

- Когато разрушеният белтък не може да се сгъсти, прибавете му малко захар или няколко капки лимонен сок. Ако прибавите на върха на ножа малко бакпулвер, белтъкът се разрушава на бухнал сняг, който не спада.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР