Един от най-талантливите ни пистови пилоти Михаил Флоров през 2022

...
Един от най-талантливите ни пистови пилоти Михаил Флоров през 2022
Коментари Харесай

Българин ще кара в американския пистов шампионат през 2022 година



Един от най-талантливите ни пистови водачи Михаил Флоров през 2022 година  ще кара с екипа на " Алфа Рейсинг ".Той ще управлява  BMW M 1000 RR Superbike и е първия българин, който влиза в конкурентния и влиятелен клас MotoAmerica Superbikе.

„ Нещата станаха много динамично. Разговорите с новият ми тим започнаха още преди последното съревнование с предходния ми отбор. Те ми споделиха каква е концепцията – че желаят да основат собствен млад играч. Помолиха ме да направя проби с BMW. Замислихме се по какъв начин може да стане това. Видяхме, че има едно учебно заведение, което предлага такива мотори чартърен. Това беше единственият метод да опитвам мотора и да видя дали ми харесва. Бях обезпокоен по какъв начин ще мине този трак дей, тъй като знаех, че ще карам безусловно стоков мотор, само че не знаех какво да чакам от него. А и за първи път се качвах на 1000. Отидохме, пробвах мотора и стартира да ми харесва. Оказа се обич от пръв взор “, това показа особено за БНР Михаил Флоров.


„ До нова година сигурно ще остана в Испания, тъй като там се приготвям с моя треньор. След нова година ще отпътува за Съединени американски щати. Всичко зависи от ангажимента ни по кое време ще има проби. Почти е несъмнено, че когато сезона стартира аз ще би трябвало да пребивавам в Америка. Имахме концепцията да пътувам за всеки старт, само че когато видяхме календар, установихме, че това е невероятно. Състезанията са или приз седмица или през две. Ще има 11 надпревари. Едно от тях е на пистата в Остин, където Мотоамерика се организира дружно с кръга от Motogp “, изясни младият ни водач.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР