Един от най-старите джентълменски клубове в Лондон днес ще реши

...
Един от най-старите джентълменски клубове в Лондон днес ще реши
Коментари Харесай

Лондонски джентълменски клуб обмисля дали да приема жени

Един от най-старите кавалерски клубове в Лондон през днешния ден ще реши дали да стартира да приема дами.

Членовете на клуба са строго защитавана загадка, само че е известно, че измежду тях има водещи фигури от държавната администрация, правото, публицистиката, обществените институции и изкуството.

Миналата седмица редакторът по международните въпроси на Би Би Си Джон Симпсън написа в Туитър: „ Различни членове на клуб „ Гарик “, измежду които Стинг, Марк Нопфлър и водещи артисти и продуценти, са писали до ръководителя на клуба, че ще подадат оставка, в случай че членовете не гласоподават за приемането на дамите идващия вторник. “

„ Много други като мен също биха намерили за невероятно да останат “, добави той.

През март ръководителят на английската шпионска работа Ричард Мур подаде оставка, откакто за първи път беше оповестен лист на членовете на клуба.

Мур изпрати известие до чиновниците на MI6, в което призна, че новината за участието му в клуба е нанесла удар върху репутацията на службата - по-специално риска това да подкопае работата ѝ за привличане на повече дами в MI6.

Най-високопоставеният политически консултант на министър-председателя Риши Сунак, ръководителят на държавната работа Саймън Кейс, също се отхвърли от участието си.

Основан през 1831 година за артисти и „ мъже с изтънчен и просветен темперамент “, „ Гарик “ е един от последните сходни клубове, в които не се позволяват дами, с изключение на като посетители на мъжете.

Петиция, стартирана през 2021 година в поддръжка на приемането на дами, бе подкрепена от Чери Блеър , водещ юрист и брачна половинка на някогашния министър-председател Тони Блеър. Тя си спомня, че през 1976 година като стажант-адвокат е била оставена да стои извън , до момента в който бъдещият ѝ брачен партньор Тони е бил позволен на вечеря.

„ Възмутително е, че от този момент е реализиран толкоз дребен прогрес “, написа Чери Блеър.

Организаторите на петицията обявиха, че огромният брой съдии и висши юристи, които са членове на организацията, лишава дамите от благоприятни условия за основаване на контакти в специалност, в която дамите са едва показани, изключително във висшите ешелони.

При предходното гласоподаване през 2015 година 50,5% от членовете гласоподаваха за продължение на възбраната за участие на дами .

„ Гарик “, който се намира в Ковънт Гардън в центъра на Лондон, предлага на членовете си нощувки, ресторант, питейни заведения и библиотека.
Сред другите високопоставени персони, които членуват в него, са звездата от „ Шерлок “ Бенедикт Къмбърбач и високопоставеният политик Майкъл Гоув.

Един от първите членове е Чарлз Дикенс .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР