Един от най-разпознаваемите български живописци Илия Желев открива изложба в

...
Един от най-разпознаваемите български живописци Илия Желев открива изложба в
Коментари Харесай

Илия Желев гостува с изложба в Градската галерия в Деня на Европа

Един от най-разпознаваемите български живописци Илия Желев открива галерия в Градската художествена изложба в Деня на Европа - 9 май, в 18 ч. На първия етаж в постройката на Главната той ще покаже 27 творби в стила, който феновете му у нас и изключително в Германия и Австрия добре познават.
Прочетете още
Както написа за него немският критик Ралф Ренсман: „ Светът на Илия Желев се състои от дребни парченца. Зрителят е изправен пред общ брой от многочислени миниатюри. Отделните детайли на пъстрите мозайки водят, от една страна, личен живот, а от друга, се вмъкват в една обща картина, изпълнена с магия. В това обединяване от миниатюри, паралелно с съответните облици, стоят чисти абстракции... “

Изложбата ще продължи до 28 май.

Илия Желев е роден в Пловдив на 20 юли 1961 година Завършва компетентност „ Живопис “ във ВТУ,,Св. св Кирил и Методий‘‘(1988 г.). Между 1988 и 2004 година преподава изобразяване и история на изкуството в Средното особено художествено учебно заведение в Трявна. От 2004 година е художник на свободна процедура. Член е на СБХ, секция „ Живопис “, от 1990 година Има повече от 100 независими изложения, множеството от които са в Германия. Негови картини са владеене на Националната изложба в София, Софийска градска художествена изложба, на общински галерии и частни сбирки в страната, а също по този начин в Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Англия, Испания, Италия, Дания, Швеция, Люксембург, Съединени американски щати, Канада, Япония, Индия, Хонг Конг, Израел и други.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР