Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас е разпоредил

...
Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас е разпоредил
Коментари Харесай

Проверяват използвала ли е полицията насилие при акция в Бургас

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас е разпоредил вътрешна инспекция за вероятно полицейско принуждение при акция за контрабанда на горива. Четирима чиновници на тестваната компания се оплакаха през днешния ден пред медиите. В Министерство на вътрешните работи обаче няма публично сигнал за това, предава Българска национална телевизия.
Прочетете още
Операцията е извършена под управлението на Окръжната прокуратура на 16 май след получен сигнал за настоящ канал за контрабанда на горива и за предпазване на акцизни артикули в изключително огромни размери без позволение. В нея са взели присъединяване чиновници на Министерство на вътрешните работи, Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите.



След извършената акция за контрабанда на горива в Бургас чиновници на компанията се оплакаха за упражнено по отношение на тях принуждение при задържането им за 24 часа в ареста.

" Аз им споделих: Хора, не ме заплашвайте, ще подам тъжба и ще си изкарам здравно, тъй като ме удряте. Оттам стартира същинският пердах, свиреп пердах. Така ме удряха, че очевидно знаят къде. Казаха ми по едно време " Седни на стола, тъй като не можем да те стигнем, доста си висок и не можем да те ритаме ". Седнах на стола и започнаха да ме ритат в гърдите. Оттам ме събориха на земята ", споделя Илия Събев, водач.



" Боят беше на почивки. Бие едната за да приказваш. След това излиза от стаята, бие другата, тъй като то се чува. Ние сме в прилежащи стаи по какъв начин крещи. След това се връща при мен, до момента в който не получат мечтаните отговори. Така или другояче аз нямаше по какъв начин да приказвам неща, които не са правилни ", сподели Мария Ганева, счетоводител.

В публична позиция до медиите от полицията в Бургас показват, че публично не е постъпил сигнал за полицейско принуждение по отношение на арестувани лица.



" Аз прекарах няколко часа в постройката на ул.Крайезерна, присъствайки на претърсването и изземване. На потегляне даже на смешка им споделих, че те се държат по-професионално от Специализираната прокуратура преди да я закрият на чиито интервенции съм участвал, тъй като се държаха учтиво и обикновено ", изясни Калоян Кръстевич, юрист на чиновниците.

В случай на открити нарушавания или превишаване на полицейските пълномощия чиновниците ще бъдат глобени дисциплинарно, допълват в позицията си от полицията в Бургас.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР