Един от най-известните политици в Италия, лидерът на консервативната Forza

...
Един от най-известните политици в Италия, лидерът на консервативната Forza
Коментари Харесай

Роберто Фиоре: Италия трябва да напусне НАТО, хората прозряха

Един от най-известните политици в Италия, водачът на консервативната Forza Nuova ( " Нова мощ " ) Роберто Фиоре, приказва в изявление за „ Царград “ за гигантското разединение сред обществото и властта по въпроса за борбата с Москва, по какъв начин остарелият Свят пропадна под Съединени американски щати и за русофобията на върхушката в Рим.

Сега в Италия е горещо - не в климатичен, а в политически смисъл на думата. Силно наранена от пандемията, третата стопанска система на Европа стартира да се възвръща до 2022 година, само че това не продължи дълго. През февруари започнаха събитията в Украйна, а Италия, като член на НАТО, поддържа както глобите против Русия, по този начин и доставката на оръжия за Киев.

Всичко това докара до обстоятелството, че тази година цената на газа там се удвои (за бизнеса като цяло осем пъти), електрическата енергия скочи три пъти (за предприятията - шест пъти). Горивата нарастнаха, храните нарастнаха.

Резултатът от новите разтърсвания беше политическа рецесия. Министър-председателят на Италия, някогашен началник на Централната банка на Италия и някогашен ръководител на Европейската централна банка Марио Драги, който се застъпваше за наказания и военна поддръжка за режима на Зеленски, подаде оставка след година и половина на поста. Президентът на републиката Серджо Матарела разпусна Народното събрание и свика нови избори за 25 септември.

А съотношението на силите на Апенините може фрапантно да се промени. Недоволството на популацията на страната от дейностите на управляващите е прекомерно огромно.

ВИДЕО: https://vk.com/video-75679763_456269460

За това какво се случва в Италия, какъв брой огромна е степента на русофобия у нейните жители, желаят ли изострен спор с Русия, Царград беседва с водача на консервативната партия Forza Nuova Роберто Фиоре.

63-годишният Фиоре е един от най-ярките модерни италиански политици. От самото начало той поддържа присъединението на Крим към Русия, заявявайки, че страната ни „ заслужава всеобщо схващане и почитание “, намерено изрази утвърждението си за политиката на президента Владимир Путин, взе участие в Международния съветски закостенял конгрес през 2015 година в Санкт Петербург, като в словото си подчертава върху обичайните полезности на християнския морал.

Той беше един от най-ярките съперници на въвеждането на наложителните " ковид-паспорти " за популацията и удължаването на противопандемичните ограничения, за което беше задържан в Рим.

И в този момент Фиоре заема доста ясна позиция по отношение на дейностите на Русия в Украйна.

У нас към този момент не имат вяра на мема за „ експанзията на Русия “ “



Роберто Фиоре

- Роберто, съдейки по медийния декор, който ние тук в Русия виждаме в западните медии, елементарните европейски жители са лишени от справедлива информация за това какво се случва в Украйна, за какво организираме специфична интервенция там. Бих желал да чуя не от новинарските излъчвания, а от човек, който е потънал в живота на своята страна, по какъв начин формалните управляващи поясняват актуалната обстановка като цяло?

„ Проблемът е, че и западният истаблишмънт (власт), и това, което се назовава дълбока страна (лидери в сянка), желаят хората да имат вяра на това, което им се споделя. Тоест набиват в главите по какъв начин „ Русия нахлу в Украйна, потиска свободата и прокарва своите империалистически цели “. И надлежно убеждават всички, че „ Европейският съюз би трябвало да помогне на Украйна да отбрани свободата – и освен своята, само че и изобщо на цяла Европа “.

Умеят ли да убеждават?

- В прочут смисъл да. Но в този момент се случва нещо друго: хората стартират да схващат, че всичко надалеч не е това, което се пробват да вдъхновят. И в този момент огромното разделяне сред власт и народ към този момент е явно. Хората нямат " антируски " настроения. И не имат вяра в историята за прословутата „ съветска експанзия ”. Всъщност доста хора знаят и схващат, че спорът не стартира в този момент, а доста по-рано, през 2014 година, когато Украйна атакува съветското население на Донбас. Че това е резултат от дълга война, а в действителност има офанзива против съветските ползи и управляващи.

- Излиза, че мненията на политиците и на популацията не съответстват?

- Да кажем, че мнението на хората за " съветската експанзия ", за разлика от убежденията в това от страна на властта, към този момент не е толкоз постоянно срещано събитие, колкото първоначално.

- Но за това би трябвало по някакъв метод да предадете истината на популацията, нали? Като цяло, могат ли италианците да получат някаква справедлива картина на протичащото се? Блокиран ли е достъпът до информация, предоставена от страната ни?

— Знаете ли, имаме стратегии, на които бяха поканени вашият външен министър (Сергей Лавров) и някои от водещите публицисти от Русия. Затова в този момент доста хора осъзнават, че тази история (събитията в Украйна) е доста по-сложна и затова съветската позиция става по-разбираема. Сега към същата икономическа рецесия. Италианците споделят, че не е нужно да участваме в спора в Украйна, тъй като там няма наши ползи. И има доста такива здравомислещи хора: адвокати, икономисти, политици.

Хората питат: Защо Италия доставя оръжия, с цел да убива руснаци?

Между другото, какъв брой интензивно се разисква тематиката за Украйна като цяло — в кафенета, в офиси или вкъщи, на фамилна вечеря? Или италианците се интересуват повече от вътрешни проблеми?

- Виждаш ли какво става. В последна сметка това към този момент не се преглежда тъкмо като външен проблем, защото за нас към този момент прерасна във вътрешен проблем. Конфликтът допуска, че ние, т.е. нашата страна, сега доставяме оръжия, с цел да убиваме руснаци, а това е морално и етично доста значим въпрос. И нашите хора схващат това, както и обстоятелството, че икономическото и културното закъснение се дължи на обстоятелството, че доста компании в действителност стопират активност или отиват в Русия през други страни.

Но бих споделил, че главният стопански проблем за Италия сега е, че загубихме пет или даже шест милиона туристи през последните няколко месеца. Ето същинска злополука: руснаците, за жалост, изцяло изчезнаха от Италия. И нашите жители са в действителност смутени от това - освен поради парите, а тъй като връзката сред хората и нациите в действителност е нарушена.

- Но е правилно, Роберто: Русия и Италия са имали тесни културни връзки от антични времена. Нашите изключителни писатели, художници, композитори пристигнаха в Италия, с цел да творят и основават.

– Италианците помнят – доста добре помнят! - както по време на разрушителните трусове в края на предишния век, първата помощ пристигна точно от съветските кораби, които бяха наоколо. Също през 90-те години първите медицински експедиции бяха руснаци. И всички споделиха тогава: вижте руснаците, които вършат това, вършат това. Направихте огромна щедрост и хората схващат това. И композитори - Рахманинов, Чайковски и други - са доста обичани в Италия. Следователно разрушаването на връзките наподобява като нещо неестествено.

- Но по какъв начин да възстановим разрушеното?

„ Знаеш ли, във връзка с културата, която е по-важна от всичко друго, към момента ще има подем. Руснаците и италианците ще бъдат обединени от другарството и християнската религия.

Турция и Унгария също са членове на НАТО. Но те се държат друго.

- Сега, Роберто, може би ще има един противен въпрос за теб. Но не можете да го попитате. Италия е член на НАТО. И би трябвало да се държи в границите на позицията на алианса. А НАТО пропагандира откровена русофобия. Какво да се прави? Колко италианци поддържат тази линия на държание на управлението на републиката?

- Неприятно, да. И освен поради формулировката му. Слушай, какво значи - " членка на НАТО и по тази причина би трябвало да направи нещо "?! В последна сметка има и други образци – същата Турция, която е част от НАТО, само че не се е включила към глобите. Същото е и Унгария. Моето персонално мнение, което в действителност се поддържа от мнозина: Италия не би трябвало да бъде част от НАТО, тъй като НАТО носи проблеми освен на света, само че и на своите членове.

Алиансът е единствено половината Европа плюс Съединени американски щати. Но не цялата европейска войска, а Брюксел взема поради ползите не на Европа, а на Щатите, или по-скоро на администрацията на Байдън. Вярвам, че Италия би трябвало да напусне НАТО, тъй като това носи война и борба.

- Какво, апропо, мислят италианците за ролята на Съединени американски щати в спора? Имате ли възприятието, че Европейският съюз стана изцяло подвластен от Америка?

„ За страдание загубихме войната – за нашата самостоятелност. Съединени американски щати се трансфораха в наша отбранителна мощ. И цялата ни стопанска система стартира да се движи към Америка. И има исторически факт, че мафията е основана и набира мощ благодарение на Съединени американски щати. Затова тук, в Италия, добре осъзнават отрицателното въздействие на Америка върху страната ни.

Поведението на европейските политици е същинско изнудване

Въпреки това Италия, както и други членове на Алианса, доставя оръжие на Украйна. И въпросът не е единствено, че тези оръжия стрелят по нашите бойци, убиват ги, само че самият факт на доставките единствено утежнява обстановката, защото Киев и искрено нацисткият режим на Зеленски получават, по този начин да се каже, сигнали, че „ цяла Европа “ е зад тях.

— Да, европейският истаблишмънт е за Зеленски. Но европейският народ към този момент не е за Зеленски. Много хора схващат, че Зеленски е доста чудноват персонаж, който се опълчва на ползите на самата Украйна. Има вести, че (премиерът на Обединеното кралство) Борис Джонсън е отишъл в Украйна.

За какво? Не с цел да откри мир, а в противен случай, Зеленски да не стопира да прави това, което прави: „ Нуждаете се от нашата помощ, от нашите пари и от нашите оръжия “. В моята страна това се назовава изнудване.

- Здравомислещите хора пробват ли се да опълчват нещо на това?

- Да. Преди няколко дни хората се подписаха под петицията. Аз съм един от тях. По този метод демонстрираме, че ни е грижа, когато държавното управление е против народа. Най-добрите адвокати, авторитетни политици, хора на културата и елементарни жители споделят: не желаеме спор с Русия, не желаеме русофобия, желаеме мир, тъй като е в нашите ползи, не желаеме икономическа злополука поради някакви отговорности. към НАТО.

- А какво мислите за същинските аргументи за спора сред Русия и Украйна?

- През 2014 година бях в Крим, пътувах из Русия. Общувах с хората. И имаме доказателства и учредения да считаме, че линията на провокиране на война с Русия се движеше напред. Майданът беше основан благодарение на мадам Нуланд и редица други хора. Те дадоха на Украйна нова мощност и сътвориха предпоставки за война с Русия.

Русофобията на властта не важи за елементарните хора

- В Италия познават ли съветските политици - като се изключи Путин, несъмнено?

- Първо, това е Лавров - доста се приказва за него. Или някогашният министър председател Медведев. Министърът на защитата Шойгу. Като цяло италианците познават съветските политици.

- Какво да вършим с русофобията, която набира мощ в Европа?

- Не си прав! Не мисля, че русофобията набира мощ. Ако някой срещне руснаци на улицата, няма да посмее да каже сходно нещо. Никой не би ги нападнал или третирал по друг метод. Италианският народ е доста мек, нямаме шовинизъм или уплаха към руснаците. Фактът е различен: всяка русофобия, която основава държавното управление, в действителност не се поддържа от елементарните хора.

- Наистина ли се санкционира през днешния ден в Италия, санкционира се за противоречие? Ако да, по какъв начин, по какъв метод, от кого?

- Истина е. Мога да ви опиша със личен образец какво се случва с хората, чието мнение не съответствува с мнението на властта. Говоря за 19 октомври 2021 година, когато стотици хиляди хора се събраха в Рим на голяма проява против covid паспортите, които станаха наложителни за всички служащи. Много италианци бяха срещу. Впоследствие аз и още девет мои сътрудници бяхме задържани: макар обстоятелството, че не използвахме никакво принуждение, бяхме държани в пандиза 10 месеца.

- Какво споделят хората - елементарните хора, вашите съграждани: по какъв начин би трябвало да завършат събитията в Украйна?

„ Надяват се всичко да свърши допустимо най-скоро. И те знаят, че Русия може бързо да приключи специфичната си интервенция. Но когато Украйна и разнообразни политици като Джонсън стартират да приказват, че „ желаят да върнат Крим “ – това, от една страна, е просто смешно, от друга, ще би трябвало да се приказва за война в продължение на доста стотици години. С други думи, хората нямат потребност от спорове, само че има хора, които желаят да отприщят същинска, огромна интернационална война. И това е рисково.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР