Един от най-известните колумбийски наркобарони се призна за виновен по

...
Един от най-известните колумбийски наркобарони се призна за виновен по
Коментари Харесай

Колумбийският наркобарон Отониел се призна за виновен в САЩ

Един от най-известните колумбийски наркобарони се призна за отговорен по обвинявания в трафик на кокаин пред нюйоркски съд като част от съглашение с прокуратурата. 

Дайро Антонио Усуга, именуван Отониел, е водач на най-голямата колумбийска тайфа за трафик на опиати, известна като " Кланът на залива " или " Гълф ".

През предходната година 51-годишният мъж беше екстрадиран в Съединените щати и в началото не се призна за отговорен за контрабанда на опиати.

Усуга е признал виновността си по три обвинявания и се е съгласил да заплати 216 млн. $ за конфискация. Той е изправен пред наложителна минимална присъда от 20 години затвор, само че към момента може да получи пожизнен затвор.

Прокурорите в Бруклин упрекват Усуга и клана Гълф в нелегално внасяне на минимум 73 тона кокаин в страната в интервала 2003-2012 година

Усуга беше най-издирваният човек в Колумбия, до момента в който не беше задържан през октомври 2021 година в северозападната част на страната след огромна военна интервенция.

" С днешното признание на виновността кървавото ръководство на най-насилствения и важен колумбийски наркотрафикант след Пабло Ескобар завърши ", съобщи Бреон Миър, прокурор на Съединени американски щати за Източния окръг на Ню Йорк. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР