Един от най-известните китайски банкери милиардери е изчезнал, съобщиха от

...
Един от най-известните китайски банкери милиардери е изчезнал, съобщиха от
Коментари Харесай

Финансовият свят на нокти! Къде е най-богатият китайски банкер

Един от най-известните китайски банкери милиардери е липсващ, оповестиха от компанията му.

Бао Фан, основен изпълнителен шеф на China Renaissance Holdings, не е бил открит през последните дни, заяви компанията в четвъртък, представена от Би Би Си, съобщи OFFnews.bg.
-->
Бао е водещ брокер на покупко-продажби в Китай. Сред неговите клиенти са водещите софтуерни компании Didi и Meituan.

Съобщението на компанията му възобнови опасенията за евентуални репресии от страна на Пекин против финансови и софтуерни фигури.

В петък акциите на капиталовата компания се сринаха, откакто тя заяви на акционерите си, че " не е съумяла да се свърже с господин Бао Фан ".

Управителният съвет добави, че не му е известна " никаква информация, която да демонстрира, че неналичието на Бао е или може да бъде обвързвана с бизнеса и/или интервенциите на групата ".

Компанията не прецизира какъв брой време няма връзка с Бао. Китайският бизнес вестник Caixin цитира източници, съгласно които чиновниците не са съумели да се свържат с него от два дни.

Бизнес изданието заяви също, че президентът на компанията, Конг Лин, е бил арестуван от управляващите през септември предходната година поради предходната си работа в държавната банка ICBC.

Изчезването на Бао следва изгубването на други високопоставени бизнес водачи в Китай, където не е извънредно ръководителите ненадейно да изчезнат от радара с малко пояснения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР