Един от най-известните институт по актьорско майсторство "Лий Страсбърг", който

...
Един от най-известните институт по актьорско майсторство "Лий Страсбърг", който
Коментари Харесай

Легендарна актьорска школа идва в България

Един от най-известните институт по актьорско майсторство "Лий Страсбърг ", който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, идва за първи път в България, оповестяват от българския екип. По думите им пред Българска телеграфна агенция курсът ще даде неповторимия късмет на всеки, който има интерес към актьорското майсторство, да се допре до "Метода " – техниката, желана от едни от най-легендарните артисти на Холивуд. Събитието ще се състои в София сред 13 юни и 17 юли.

Организатори са актрисата Кристина Верославова, позната от сериала "Татковци ", и продуцентът Николай Мутафчиев. Лий Страсбърг, прочут още като гуруто на актьорското майсторство и бащата на "Метода ", дава на света едни от най-великите артисти, живели в миналото. Сред най-известните възпитаници на Страсбърг и школата му са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Лейди Гага и доста други. Учител през първите четири седмици ще бъде Пол Ръш, учител от академията в Лос Анджелис, член на влиятелното "Студио на артисти " (The Actors Studio) и шеф на емблематичната актьорска натрупа "Театър 66 ".

В момента Пол приготвя театралната премиера на новата пиеса на носителя на "Оскар " Джон Патрик Шанли. Участниците ще имат по две занятия седмично: "Метод клас " и "Клас за работа върху подиуми ", всеки с дълготрайност 4 часа. "Метод " класът ще включва всички базови извършения, създадени от Лий Страсбърг, които развиват концентрацията на артиста, неговите сетива и прочувствена сензитивност. Самият Ал Пачино споделя, че до ден-днешен тези извършения са част от неговия обред. През финалната пета седмица синът на Лий, Дейвид Страсбърг, сегашен шеф и учител в академията в Лос Анджелис, ще придвижи скъпите способи на татко си в България.

Дейвид ще организира специфичен онлайн мастър клас със селектираните артисти. Част от финалната седмица е и онлайн кастинг класът на един от най-значимите кастинг шефове в Холивуд – Томас Съливан, който стои зад подбора на артистите за спечелилия "Оскар " филм "Зелената книга ", в който взе участие и българинът Димитър Маринов. Сцените, върху които ще работят актьорите през тези 5 седмици, ще бъдат снимани от професионален снимачен екип. Курсът ще приключи с зрелище, в което актьорите ще изиграят пред аудитория работените от тях подиуми.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР