Един от най-богатите хора в света съобщи добра новина за

...
Един от най-богатите хора в света съобщи добра новина за
Коментари Харесай

Илон Мъск: Starlink е активирана над Украйна

Един от най-богатите хора в света заяви добра вест за Украйна.

В отговор на молба от украински министър, Илон Мъск написа в Twitter в събота, че неговата група SpaceX е задействала сателитната интернет услуга Starlink в Украйна и че компанията изпраща съоръжение в страната, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Нова телевизия. 

" Услугата Starlink към този момент работи. Други терминали са на път ", уточни шефът на Tesla и SpaceX в обществената мрежа.

Така хората в Украйна към този момент имат достъп до бърза постоянна сателитна интернет система.  Това прави невероятно за Русия да деактивира изцяло украинския достъп до интернет без хакерска атака на непознати центрове за данни. 

Десет часа по-рано украинският вицепремиер Михаил Федоров провокира милиардера в обществената мрежа, като го помоли да даде на Украйна станции на Starlink.

„ Докато се пробвате да колонизирате Марс, Русия се пробва да окупира Украйна! Ако вашите ракети сполучливо се приземяват от космоса, съветските ракети бомбардират митните поданици на Украйна! Молим ви да предоставите на Украйна станции Starlink “, написа в събота сутринта министърът.

Той също по този начин прикани Илон Мъск да насърчи " здравомислещите руснаци " да се опълчват на тяхното държавно управление. SpaceX в петък пусна втора пратка от към 50 спътника Starlink, с цел да обезпечи интернет връзка за клиенти по целия свят. В събота не беше ясно по какъв начин потребителите в Украйна имат наземни благоприятни условия да получат услугата, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР