Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин, ръководителят

...
Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин, ръководителят
Коментари Харесай

Сечин: Tайван ще се върне в Китай по график

Един от най-близките съдружници на съветския президент Владимир Путин, ръководителят на Роснефт Игор Сечин, похвали управлението на Китайската национална република, като съобщи иронично, че Тайван ще се върне " в родното си пристанище " по график, заяви Ройтерс.

Сечин съобщи също, че позицията на Саудитска Арабия на международния пазар на нефт е " рационална " и се основава на разбор на търсенето и предлагането на нефт.

Русия се ориентира към създаване на по-тесни връзки с Азия, изключително Китай, с цел да компенсира западните наказания против Москва, наложени поради войната в Украйна.

В рече на интернационален стопански конгрес в Баку Сечин съобщи, че решенията, взети от неотдавнашния конгрес на Китайската комунистическа партия, ще обезпечат ново ниво на развиване на страната.

Ръководителят на Роснефт изрази извънредно почитание към " позицията на управлението (на Китай), което умерено и намерено, без подправени учредения, излага своите позиции даже и по най-трудните въпроси, като казуса с Тайван, който в това отношение може да се оцени като малко пресилен ".

Сечин добави, че опитите на Съединени американски щати да основат своя лична комплицирана промишленост за микрочипове демонстрират, че " завръщането на Тайван в родното му пристанище " върви " по график ".

Той съобщи също, че Роснефт е трансферирал 700 милиона $ дивиденти за второто полугодие на 2021 година в специфични сметки за компанията Би Пи, която съгласно Сечин остава акционер " в сянка " на Роснефт макар решението да напусне компанията след началото на това, което Москва назовава " специфична военна интервенция " в Украйна.

Засега английската компания не е дала отговор на молбата за коментар на Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР