Един от фаворитите в турнира за Купата на Германия Борусия

...
Един от фаворитите в турнира за Купата на Германия Борусия
Коментари Харесай

Дортмунд се изтормози след куриозен епизод, Груев пак игра за Вердер

Един от любимците в шампионата за Купата на Германия Борусия (Дортмунд) се изтормози, само че въпреки всичко съумя да се класира за 1/4-финалите. На своя стадион “жълто-черните” се нуждаеха от продължения, с цел да пречупят с 3:2 съпротивата на втородивизионния Падерборн 07.

Мачът ще се запомни със случилото се в добавените минути на постоянното време. Дотогава Борусия водеше с 2:1 и Ерлинг Холанд се разписа за 3:1. Това попадение обаче не беше зачетено, тъй като ВАР видя нарушаване за дузпа в интерес на Падерборн в миналата офанзива. Така се стигна до осъществявания на удар от бялата точка, който беше осъществен от Принс Осеи Овусу за 2:2, с което дуелът влезе в продължения. Там неуморимият Холанд не можеше да бъде спрян и донесе триумфа на Борусия с гол за 3:2 шест минути след началото.

Иначе вестфалци бяха повели с 2:0 още до 16-ата минута и всичко изглеждаше ясно. Точни бяха Емре Джан и Джейдън Санчо. Падерборн върна интригата в 79-ата посредством попадение на Юлиан Юстван, с цел да се стигне след това до драмата в края на постоянното време.

В заключителните секунди на продълженията гостите имаха няколко положения, само че не съумяха да вкарат.

В другата късна среща от вечерта Вердер (Бремен) надделя надалеч по-лесно с 2:0 различен представител на Втора Бундеслига - Гройтер Фюрт. Българският халф на домакините Илия Груев се появи на терена в добавеното време, като по този начин записва третото си присъединяване за отбора.

Преди това Кевин Мьовалд (12’) и Феликс Агу (73’) бяха вкарали за Вердер.

Was ein Pokal-Abend!
— DFB-Pokal (@DFB_Pokal)
Резултатите:
БОРУСИЯ (Д) - ПАДЕРБОРН 3:2 след прод. (2:2 в ред. време)
ВЕРДЕР - ГРОЙТЕР ФЮРТ 2:0
РОТ-ВАЙС (ЕСЕН) - ЛЕВЕРКУЗЕН 2:1 след прод. (0:0 в ред. време)

ХОЛЩАЙН (КИЙЛ) - ДАРМЩАТ 8:7 след дузпи (1:1 в ред. време)

В сряда:
Волфсбург - Шалке 04
Република България (Лайпциг) - Бохум
Ян (Регенсбург) - Кьолн
Щутгарт - Борусия (Мьонхенгладбах)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР