Един от четиримата кандидати за поста президент на Турция на

...
Един от четиримата кандидати за поста президент на Турция на
Коментари Харесай

Водещ кандидат за президент на Турция се оттегли от изборите

Един от четиримата претенденти за поста президент на Турция на изборите на 14 май, Мухарем Индже, разгласи, че отдръпва кандидатурата си, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

„ Оттеглям кандидатурата си “, съобщи на конференция водачът на Партията на родината, който съгласно социологическите изследвания можеше да завоюва сред 2 и 4 % от гласовете.
-->
Няколко представители от неговата партия подадоха оставки през последните дни поради опасения, че кандидатурата на Индже ще попречи на главния опозиционен претендент Кемал Кълъчдароглу да завоюва против сегашния президент Реджеп Тайип Ердоган, който е на власт от двадесет години, отбелязва Франс прес.

Индже стимулира решението си с това, че опозиционният съюз, отпред с Кемал Кълъчдароглу, " ще хвърли цялата виновност " върху него, в случай че той изгуби от Ердоган.

Мухарем Индже дълги години бе един от водещите функционери в главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП). На изборите през 2018 година той бе претендент за президент, само че загуби против Ердоган. Заради несъгласия с НРП, и най-много със настоящия й водач Кемал Кълъчдароглу, Индже се отдели и основа своя партия. Той съумя да събере нужните 100 000 подписа, с цел да се кандидатира за президент като самостоятелен претендент.

Кандидатурата на Индже провокира рецензии измежду опозиционните среди, че разцепва гласовете на опозицията.

Кемал Кълъчдароглу е претендент на опозиционната коалиция от шест партии - нар. Национален алианс и е в добра позиция против Ердоган, който за първи път от двадесет години се сблъсква с обединена съпротива.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР