Един от бившите акционери в компанията Nikola Motor, разработваща електрически

...
Един от бившите акционери в компанията Nikola Motor, разработваща електрически
Коментари Харесай

Създателят на електрическия пикап Nikola е обвинен в мошеничество

Един от някогашните акционери в компанията Nikola Motor, разработваща електрически пикапи, съобщи, че нейният създател Тревър Милтън е шарлатанин, както и че рекламата на компанията е построена на неистини. Обвиненията са на компанията за разбори Hindenburg Research, която разгласява отчет за машинациите на Nikola на личния си уебсайт.
От обявата излиза наяве, че Милтън е назначил брат си Травис за началник на подразделението за производството на водород, макар че той няма нито нужната подготовка, нито опит в тази сфера. Освен това, рекламата на новата марка е построена на неистини. Пример за това е камионът Nikola One, разгласен за иновационно транспортно средство. Той обаче не може да се движи независимо и за фотосите на рекламното видео се е наложило да бъде пуснат по надолнище, с цел да се сътвори резултат на придвижване.
 Камионът на бъдещето - 2000 км. без дозареждане Камионът на бъдещето - 2000 км. без дозареждане
Американската компания Nikola Motor даде обещание още през лятото да показа до края на годината камион, който да провокира гражданска война на паз...
От Hindenburg Research дефинират като „ лъжливи “ изказванията на Тревър Милтън, че компанията му е съумяла да понижи цената на производството на водород с 81 % спрямо аналозите. В реалност Nikola даже не е почнала да създава водород. Лъжа са и изказванията, че основите съставни елементи на камионите са разработка на компанията. Всъщност, те са купени от външни снабдители, а във видеото са покрити с изолираща лента.
Бившият акционер разяснява и подписаното неотдавна съглашение за стратегическо партньорство сред Nikola Motor и General Motors. В Hindenburg Research смятат, че то ще помогне единствено на компанията на Милтън, защото тя ще получи достъп до технологиите на един от огромните автомобилни концерни.
След обновяването на новината за съдействие с General Motors, акциите на Nikola скочиха с 50%, само че след обвиняванията в шикалкавене те паднаха с 11%. Към момента капитализацията на компанията е равна на 14,2 милиарда $. Това е два пъти повече в сравнение с, да вземем за пример, на Renault.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР